lördag 24 januari 2009

Vitlökskyckling


Vill börja med att tacka Milla, Caroline och Maria för recepten jag fått!! Tusen tack! Jag ska testa alla tre.
I går kväll åt vi en "gammal goding" VITLÖKSKYCKLING. Passar lika bra som vardagmat som bjudrätt och dessutom jätteenkel.

I går tog jag fem kycklingfileér, skar i mindre bitar och brynde i panna.
Ta en kastrull och häll i 2 dl vatten och 2 hönsbuljongtärningar, 6-7 dl creme fraiche, 3-4 tsk fransk senap och så många pressade vitlöksklyftor du vill ha. Låt koka ihop. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form och häll över såsen. Låt stå i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Innan du serverar strö över lite klippt persilja. Vill du göra rätten lite mer spännande och ge den lite mer liv och färg så halvera blå vindruvor och häll i efter det att den varit i ugnen. Servera med ris och en sallad.
Vill passa på att skicka en extra kram till Maria och hennes familj som har det tungt just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter gott, gillar dina recept!
Här kommer ett receptförslag från mig: http://www.recepten.se/recept/exotisk_flaeskfilee.html