måndag 12 januari 2009

Österlen


Bild: http://www.appelkusten.se/

Vi har flera gånger sagt att vi skulle vilja semestra på Österlen en sommar. Nu ska vi försöka få detta gjort i år. Vi har aldrig tidigare varit där så nu skulle vi vilja ha massor av tips på vad man ska se när man är där, tips på boende (du kanske tom vet någon som hyr ut privat) och allt annat som kan vara bra att veta för en lyckad vecka i södra Sverige.


Bild:http://www.appelkusten.se/

5 kommentarer:

✿Ewa sa...

Hejhej! jag tassar in och kikar på din blogg. Kul med en ny :) (för mig i allafall) blogg. GI maten funkar fortfarande väldigt bra här, ja det kan jag rekomendera!

Besvärligt med kristaller, hur är det nu? Bättre?

Å du, du påminner mig om en grej som jag har undanstoppad, men var?? Och vad? Head massager såklart! Den måste jag söka fram NU!

Ha en skön kväll och jag återkommer :).

Camillas blogg sa...

Vad mysigt med Österlensemester!! :) Trots att vi bor så nära är vi inte där så ofta!
Åkte något ånglok på Österlen häromåret. Kåseberga är mysigt: köpa fisk i hamnen och promenera upp till Ale stenar.

Kram Camilla

Anonym sa...

Å vad det se härligt ut där på Österlen... och jag förstår verkligen att ni vill semestra där. Hoppas att det blir så för er !

Kram Kram

maloppa sa...

Trots att jag är född i Skåne och har halva släkten där har det aldrig blivit av att jag varit på Österlen - förrän i somras. Jag o killarna bilade ner, fick logi hos och sällskap av min kusin som bor söder om Svedala.
Vi var till Ale stenar och det uppskattade både vi vuxna o barnen. Skulle absolut tagit med picnic dit om det inte vore för det inplanerade besöket på Kaffestugan Annorlunda där man får äta hur mycket kakor o bullar för ett fast pris. Ungarnas favorit! Vi tog bara en dagstur men hann ändå med ganska mycket, loppisar och ett gigantiskt växthus som inrymde både försäljning och fik. Vi får göra ett nytt försök att ses så berättar jag mer.

Anonym sa...

Vi var där i somras.Längtar dit igen,det är en vacker och underbar del av sverige.Vi var i Simrishamn och Kivik,besökte "äppellundarna" och vi bodde på ett B&B vid Brösarps backar.Tror dock att den B&B såldes och stängdes igen efter sommaren.
En tur till Åhus blev det också...man skulle haft flera dagar där nere,det finns ju massor med platser värda ett besök,Vitemölla,Kåseberga och Haväng bl a!Kul att ha detta att se fram emot!

kramkram/tina