torsdag 29 januari 2009

Kreolskans söndagsgryta



Tänkte ge er ett nytt smarrigt recept. Detta är en jättebra bjudrätt.

KREOLSKANS SÖNDAGSGRYTA

600 fläskfilé, skuren i skivor
2 bratwurst eller annan kryddstark korv, skuren i skivor
1oo gr syltlök
150 svarta oliver,
1 röd paprika, strimlad
1 dl finhackad ättiksgurka (brukar jag utesluta)
4-5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
(ev. matfett till stekning)

GÖR SÅ HÄR:

1. Bryn köttet och korven i en stekpanna.
2. Lägg i paprikan
3. Häll över mjölet och lägg allt i en gryta.
4. Tillsätt de andra ingredienserna och krydda.
5. Låt grytan puttra i ca 20 minuter
6. Smaka av kryddningen

Jag använder alltid mycket mer grädde (matlagningsgrädde) och även buljong för det värsta som finns är en gryta med för lite vätska när man ska ha ris till.

Servera till ris och en god sallad.

2 kommentarer:

Susihus sa...

Låter inte så dumt alls. Ha en skön helg. KRAM på dig

My White Cottage sa...

Åh, det här en ständigt återkommande favorit hos oss! Men jag brukar ha i bostongurka och även lite soya för både färgen och smakens skull! Men det är verkligen en smarrig gryta!

Ha en fin helg!
Kram Jenny

PS. Känner inte till stället ni har bokat in er på men det blir säkert toppenbra! Hoppas nu bara ni får fint väder när ni är här, så Österlen visar sig från sin vackraste sida! :)