fredag 2 januari 2009

Kassler i smördeg

Idag har vi ätit en av våra favoriträtter. Perfekt bjudrätt och toppen att förbereda och ha ståendes i kylen.

Kassler i smördeg

1 bit kassler ( ca 4-500gr)
1 eller 2 pkt smördeg (beror på hur mycket deg du vill ha, jag använder alltid en och köper den färska i rulle)
1 ädel fraiche (finns nog Milda fraiche oxå)
1 Philadelfia ost
2-3 pressade vitlöksklyftor

Tärna kasslern fint. Blanda ost, fraiche och pressad vitlök. Blanda ner kasslern.
Klä en form med smördeg. Använder du en lägger du en sidan i botten och låter resterande deg hänga ut på utsidan så länge. Klicka i smeten och täck med resterande smördeg. Pensla med ett ägg. Låt stå i ugnen i 225 grader till smördegen fått fin färg. Servera med ris och sallad.

2 kommentarer:

Lisa sa...

hej kul att du kika in hos oss, har du bloggat i fem år? Var har du de andra bloggarna då? God fortsättning på er!

Anonym sa...

Låter gott med ditt recept! Måste funka med "vanlig" creme fraiche också väl? Philadelphian, ska det vara en 200g-paket då eller? Får nog ta & prova det!