måndag 27 september 2010

Svamp

Skogens guld!!!

I går tog vi en sväng i skogen här hemma. Tänkte se om vi kunde hitta lite svamp och samtidigt låta hunden springa av sig rejält. OJ vad svamp vi hittade!!! Jag har aldrig plockat så mycket på en och samma gång tidigare. Ca fyra liter gula kantareller och så plockade dottern lite trattkantareller som det fanns hur mycket som helst av.


Dagen innan hittade jag lite taggsvamp så i går åt vi färsk pasta med en pastasås gjord på bacon, taggsvamp och gula kantareller. MUMS!!!


Min mamma har kommit hem från Cypern och på planet hade de parfymen jag letat efter!!! I går kom hon hit och lämnade den och vi bjöd på vår goda pastarätt, sallad, bröd och ett urgott vin.

Äntligen är den min!!!!

Kram på er och trevlig vecka!!


fredag 24 september 2010

Fredag

Att vara på utställningen måste inte innebära att man ser bäst ut på alla sätt ;o)))

Tjena besökare!!!

Visst är det gott med fredag!? Absoluta bästa dagen på veckan. Jag jobbade sent idag, men kunde ändå sticka vid 16.45. När jag kom hem tog jag en snabb sväng i skogen och hittade en hel skatt med kantareller. Dessa har vi just nu avnjutit på var sin macka och till det ett glas vin....eller två ;o) Senare i kväll blir det räkor från frysen. Har fått över från de färska vi ätit de senaste helgerna.

I morgon ska vi dra till stan och shoppa födelsedagspresent till 5årigt födelsedagsbarn. Senare samma dag ska vi fira 5 åringen. Maken jobbar i morgon och drar in kossing och jag shoppar. Livet är rättvist!!! :o))


söndag 19 september 2010

Shopping

Hej vänner!!!!

Idag har jag shoppat. Är ni som mig, att ni mår BRA när ni får shoppa?! Ibland blir jag nästan lite rädd när jag känner den där lyckan över att få shoppa. :o)) När våra 14 åringar gick på sin första gudstjänst för konfirmationens skull åkte vi andra ner till stora staden. Jag köpte en tubhalsduk

Fotokvalitén, kass, jag vet! Men halsduken är finfin :o))
Nästa inköp blev dessa stövlar. Jag störtgillar dem!!!


Ikväll och i natt är jag och maken helt ensamna hemma. Funderar på om det har hänt någon enda gång de senaste 19 åren. Jag tror faktiskt inte det. Har hällt upp en skål med ostbågar, ett glas vin och ska kolla på Ensam mamma söker. Sen blir det kanske en film......

Ha en go vecka alla!!!



lördag 18 september 2010

IKEA

Har ni set att IKEA har en blogg??? Kolla HÄR! Nu blev jag lite sugen på att åka dit.

Foto taget på vårt besök på Haga Nygata i Göteborg i somras. Där fanns massor med mysiga saker att fotografera för den som är intresserad av sådant :o))

Lördag igen!!!

Jisses vad veckan gått fort!! Minns knappt vad jag gjort, men jag minns att jag sovit middag två gånger denna vecka vilket är väldigt ovanligt att jag gör!!! Har haft ganska mycket på jobbet och det bidrar så klart till att man är trött när man kommer hem. Ett föräldramöte har vi hunnit med för våra blivande konfirmander som för övrigt åker på läger i morgon. De ska ut och segla i tre dagar så idag var vi och köpte åksjuketabletter + åksjuketuggummi. Vädret har varit mycket underligt här på västkusten de tre senaste dagarna. Blåst och otroliga regnskurar varvat med solsken och regnbågar. Som tur är der det ut att stabilisera sig tills i morgon när de ska ut med båten. Jag fortsätter att snurvla på och NU har det där herpessåret jag pratat om dykt upp. I morse satt det där rakt under näsan. På med ett compedplåster och så hoppas vi på det bästa. Fotograferingen hann jag me di allafall.

I går kväll var vi bjudna till vänner på indisk mat. Supergott och som vanligt jättetrevligt. Egentligen borde jag ägna dagen till att sätta ihop musik till ett rörelseprogram jag ska ha klart på onsdag, men jag tror jag gör det i morgon istället...........som mycket annat jag borde göra :o)) Nästa vecka kommer antagligen inte att gå så mycket saktare. Där finns två föräldramöten inbokade. Ett som jag håller i och ett där jag är förälder.

Önskar er en trevlig lördagkväll!!


måndag 13 september 2010

Måndag

På vissa avsnitt av stranden i Römö fanns Livräddare, eller strandvakter som vi kanske säger här. De vaktade delar av stranden som de märkte ut med flaggor och allt eftersom vattnet steg eller sjönk undan flyttade de både flaggor, bil och stolar för att vara nära vattenbrynet.


Tillbaka igen!!

Har haft två goa dagar i universitetesstaden med en massa ny kunskap inmatad och trevligt sällskap. Varje gång jag är där tänker jag att jag aldrig vill att den här studietiden ska ta slut. Fast det är ju några år kvar :o))) Jag kanske tröttnar tids nog.
I går var jag hemma hela dagen och fixade med tvätt och pluggade en del. Idag körde en ny vecka igång och vi hade det riktigt lungt på jobbet. Dessutom jobbade jag bara mellan 7.15 och 13.30. var vägen om biblioteket efteråt och beställde studielitteratur jag behöver.
Min envisa förkylning håller i sig även om den lugnat sig något. Så segt att gå så här. MEN, som tur är har inget herpessår dykt upp ännu. Vi ska ju fotograferas på jobbet denna veckan och det vore sååå typiskt om jag skulle få ett nu. Inte för att man är så snygg innan, men det ser ju inte direkt fräschare ut med ett läbbigt sår mitt i ansiktet ;o))
Nu ska jag snart bänka mig framför Halv åtta hos mig.

Ha en bra vecka vänner!!

söndag 5 september 2010

Lax




För ett par helger sedan var jag och yngsta dottern på hundutställning. Vi var där för att hejja på en kompis som ställde ut sin valp. För några år sedan tillbringade vi många helger så här. Kan inte säga att jag saknar det så där jättemycket och gladast över att slippa jippot är nog vår hund. Hon gillade aldrig att showa i ringen, hon trivs bättre att jobba ute i skogen och det gör nog hennes matte oxå :o))



Hallå Söndag !!


Lite mer mulet idag, men fortfarande fint väder. Natten har nog varit väldigt kall här för när jag gick upp vid 8 var det bara 3 grader ute. Maken jobbar idag oxå och vi andra gör just ingenting. Jag och yngsta dottern är fortfarande förkylda. Hon betydligt mer än mig, jag känner mig fortfarande sådär halvvissen med lite rinnande snuva. Nu fattas väl bara att jag får ett av mia hemska herpessår som jag ALLTID får i såna här lägen. Toppen eller INTE eftersom vi ska fotograferas på jobbet om 1½ vecka :o(( Håll tummarna för att det uteblir denna gång, blåsorna alltså.
I morgon börjar ett av mina favoritprogram på Tv4, Halv åtta hos mig!! Jag tycker att det är toppen. Nya recept, inblick i andras hem och fyndiga Helge Skoog på lagom lång tid. I morgon är jag dock osäker på om jag kan se programmet eftersom vi har möte på jobbet, men Tv4 play finns ju.
På tal om mat ska vi äta färsk lax idag. Jag älskar färsk lax. Lagad i ugn eller på grill med olivolja och citronpeppar på. Så gott och så enkelt!!

Njut av dagen!

lördag 4 september 2010

Solsidan

Jag ÄLSKAR det här gänget!!
Plockade precis ur sista skivan ur Bluerayen. Tur att säsong två är på gång!

Älghorn

Vilken härlig dag!!! Detta säger jag med en Ipren i kroppen. Förmodligen känns den inte alls lika härlig om ett tag :o(( men NU gör det. Bra start på dagen, underbart väder och en stund shopping med sonen.


Lördagen är här!
Sov ut ordentligt i morse, åt frukost tillsammans med sonen som var den enda vakna i huset. Idag vara mamman så snäll att hon lät alla tonårsdöttrar sova ut. De som inte behövde sova ut pga förkylning behövde det pga sen hemkomst. Annars kan den här hemska mamman tycka att man inte kan sova till 12-13 varenda helgdag ;o))
När jag vaknade kände jag mig rätt vissen. Jag har en förkylning i kroppen, det känner jag, men den har nog inte riktigt satt fart ännu. Får jag bestämma kan den gott komma av sig där.....
Stoppade i mig en Ipren för att orka plugga lite och sen åkte sonen och jag in till vår lilla stad och uträttade lite måsten som färsk lax till i morgon, present till ena kollegan och så förstås LÖRDAGSGODIS!!! Fast denna lördag får inte jag något. Nya vanor är införda för denna mamman och dessa har än så länge bidragit till två minuskilon.
Ska hinna få i mig lite mat innan Iprenen släpper, känner att den är på väg att göra det och sen ska jag nog fortsätta att se Solsidan. Har nästan glömt bort att jag har halva boxen kvar. När man inte mår helt bra måste det vara okej att få ligga i soffan mitt på dagen i ett underbart väder och bara vara. Eller hur?? :o))
Innan jag drar tänkte jag visa vad som dekorerar vårt matsalsbord.

Jag var ute efter makens trofé från älgjakten, måla den vit och ha på väggen, men där satte jägaren i familjen stop!! MEN jag kunde få det där hornet han hade hittat i skogen en gång. Så det högg jag och målade vitt!! Jag gillar det! Kärleksört gillar jag oxå och den blommar för fullt på utsidan nu och passar perfekt som snittblomma inne. Den fina vita vasen har jag fyndat på Hemtex under slutspurten på rean för hela 34:-!! Som ni ser sitter jag även där ibland när jag pluggar eller som nu, bloggar.Jag har andra projekt på gång under sprayburken. Visar när det finns något att visa.

Ha de gott vänner!!

fredag 3 september 2010

Fredag

Vi har sju hinkar på altanen på baksidan där vi odlar tomater. Min pappa och hans fru har drivit upp de i växthus så plantorna är högre än mig och där är fullt med tomater. Denna veckan har vi haft riktigt varma dagar och det är toppen så att våra tomater kan få mogna. Det finns ju inget godare än en solvarm egenodlad tomat. Sådan smakskillnad!!!

Välkommen Fredag!!!

Jag har alltid gillat fredagar lite mer än andra dagar, men denna fredag välkomnar jag mer än andra. Vi har haft ett par tuffa veckor på jobbet och jag känner att jag har något på gång i kroppen. Både maken och yngsta dottern är småkrassliga med förkylning och huvudvärk. :o(
Idag slutade jag redan 12.30 så jag har hunnit storstäda huset, fixat rena lakan i sängen (finns det något ljuvligare än att lägga sig i rena lakan?) och tvättat en maskin. Bara den förkylda dottern som varit hemma från skolan har funnits hemma så här har varit så lungt. Nu börjar övriga familjemedlemmar ramla in, men än råder ett visst lugn.
Idag ska vi bara ramla ner i soffan och njuta av färska räkor. Håller sig alla tonåringar hemma kan det kanske bli ett glas vitt vin oxå. Jag vill gärna vara körduglig när barnen är ute på stan.

Vi har ett projket på utsidan som vi egentligen skulle behöva fortsätta med, men jag vet inte om det blir av. Tror maken pratade om att jobba en av dagarna, men frågan är väl om han orkar nu när han inte är helt okej. Jag ska försöka hinna med och plugga lite oxå. Fick en "pling" idag på jobbet och måste skriva på den. En "pling" är när poletten trillar ner kan man säga :o)) Jag går alltid och spånar på uppgifterna i flera dagar eller veckor innan det där plinget kommer. Nästa vecka är det dags att bege sig till universitetsstaden igen. Bara två dagar denna gång. Det ska som vanligt bli KUL!!!! Jag älskar att plugga!!!

Ha en underbar helg där ute!!!