söndag 29 augusti 2010

Äpplen

Äppleträdet har gett oss många äpplen i år och de är såååå goda att göra smulpaj på. Tyvärr har vårt lilla träd en skada som gör att det antagligen kommer att dö så småningom, men just nu ger det gott om frukt.

Hej alla!!!

Nu är det nog bara att inse att det inte kommer att bli något mer sommarväder :o(( Några mornar denna veckan har vi inte haft mer än 8 grader här på västkusten. Mycket regn har vi oxå haft i veckan. Jag har haft en ganska tuff vecka på jobbet och nästa blir säkert minst lika tuff gissar jag. Men jag trivs och det är huvudsaken. Har kommit igång med pluggandet igen och om ett par veckor är det dags att åka till universitetet igen.

Idag har vi varit på kalas hos svägerskan som är ifrån Vietnamn. Åt en god buffé av asiatisk mat. Innan det var jag och en av alla mina döttrar ute på en 7 km rask promenad. Underbart härligt! Jag har varit riktig duktig med maten och motionen denna vecka och hoppas att jag har ork och inspiration att fortsätta. Man mår så mycket bättre ju!!!!

Nu när vi tvingats inse att sommaren är över bestämde vi oss för att ta itu med utsidan nästa helg. Plocka undan och tömma alla krukor, ställa undan utemöblerna som inte står under tak m.m Det känns som att det är lika bra att få det gjort.

Många äpplen har blåst ner i all storm vi haft och man får plocka in de snabbt som 17 om inte sniglarna ska hinna före.

Ha en underbar vecka alla!!



onsdag 25 augusti 2010

Veckan

Ett av de få ställen där man inte kunde ta bilen ända tillvattenbrynet på Römö. Fast å andra sidan har vi redan kört 1-2 km på stranden här för att komma dit vi ställde bilarna!!

Hallå vänner!!

Hoppla vad tiden går fort när man börjat jobba igen. Den bara rusar iväg. Snart torsdag igen. Det har verkligen blivit höst nu, bara sådär pang! Igår hade vi världens oväder och det regnade verkligen vågrätt. Idag regnar det inte lika mycket, men blåser gör det mer än ordentligt :o(( Nej, det känns verkligen som att hösten kommit trots att det fortfarande bara är augusti. Hoppas det lugnar sig lite för jag älskar då det blir fina höstar.

Vi var ju en tur till Ullared och gjorde slut på några tusenlappar, men jag köpte inte speciellt mycket till mig själv. En ny liten svart Carlton resväska blev det. Ni vet en sån där lagom att ha för en weekend. Jag reser ju till Växjö med jämna mellanrum och pluggar så tanken är att den ska vara till dessa resor. En ny nessecär hittade jag, men inte en störra brun väska som jag ville ha. Var på Lindex för att leta efter en i går. Jag tycker att man kan hitta rätt schyssta väskor där ibland och nu hade jag dessutom 30%. Men där fanns ju ingen brun inte......med hem kom en tunika istället. Man kan ju inte bara låta bli 30% rabatt ;o)

På fredag ska vi ut med jobbet. Först hem till en kollega på lite mat osv och sen får vi se. Jag misstänker att jag efter denna vecka kommer att vara så trött att jag däckar i hennes soffa ;o))

Parfymen jag bloggade om för ett tag sedan verkar ju omöjlig att få tag på i Sverige!! Nu har jag mailat stället där jag såg den då vi var i Tyskland, där den var slutsåld då vi var där, och frågat om jag kan köpa från dem. Får se om jag kan ro detta i land. Skam den som ger sig :o))

Nu ska jag snart landa i soffan oh där blir jag väl kvar tills sängen kallar kan jag gissa.

Sov Gott Alla!!

torsdag 19 augusti 2010

I snor?

Som svensk i Danmark blir det ibland lite tokigt.
Hej alla !!

Snart har första arbetsveckan gått och man är inne i vardagen igen. På måndag börjar maken jobba och våra skolbarn går tillbaka till skolan. Då är det vardag och nästan höst på riktigt. På tal om höst så känns det faktiskt som att den har kommit redan. Vi har ganska mycket regn och blåst och det är mörkt ute. Fördelen är väl att man kan mysa med alla tända ljus, men visst är det lika sorgligt varje år när man inser att sommaren är över.

I morgon slutar jag redan 12.30 och direkt efteråt kör vi ner till Ullared. Fredagseftermiddagar brukar vara en bra tid att besöka Gekås så låt oss tro att det är det även denna fredag. Har ni sett att Gekås har en blogg?? Kolla HÄR!

söndag 15 augusti 2010

Vet du?



Den här parfymen luktade jag på nu när vi var i Tyskland och det vara bara så god!!!!! Tyvärr var den slutsåld. Vet du var man kan hitta den på nätet? Var brukar du köpa dina parfymer?

En söndagstur

En tur till Tjörn och Orust
Vi bestämde oss för att ta en tur istället för att vara nyttiga. Även detta är ställen nära oss.

Jag har skapat en ny kategori i bloggen, "Värt ett besök". Här tänker jag lägga in de ställen jag besöker och som jag tycker är värda att tipsa om. Idag satte vi oss i bilen med tre av barnen och en av hundarna och körde norrut. Körde över till Tjörn där vi stannade på en rastplats alldeles med en gång efter bron på Tjörnsidan. En jättefint ordnad plats och inte bara träbänkar här och där, nej här fikade man på stora runda bord med en "skiva" av sten. Informationstavlor, kiosk m.m Den ligger inte direkt efter vägen utan man får köra av en bit där skyltar visar. Har du vägarna förbi och behöver en paus rekommenderar jag verkligen denna plats.

Utsikt från rastplatsen. Massor av segelbåtar, eller båtar över huvudtaget var ute på havet idag trots en ganska hård vind.

Vi körde vidare och hamnade på Klädesholmen, en liten ö med broförbindelse längst ut på Tjörns västra sida. Här ligger Salt och Sill som är väl värd ett besök. Här kan du både äta och bo. Bor gör du på en egen husbåt.

Här ligger oxå Sveriges (tror jag det var) snabbaste husbåt. Nytt för i år är tydligen egen parkering på taket ;o)



Ikväll har vi grillat och druckit ett gott vin. Ett bra avslut på semstern. I morgon är det tillbaka till verkligheten som gäller. Maken ska åka med största hunden till veterinären. Håll tummarna för att man lätt hittar vad som är fel med henne samt att vi inte blir ruinerade.

Go söndagskväll på er!!

Vardag

I Odense på väg hem till Sverige
Mot Vardagen

Idag är sista dagen innan vardagen drar igång för mig. Inte helt till 100% för både man och barn har ledigt en vecka till, men jag börjar jobba i morgon. Mjukstartar med en studiedag.
Jag har ingen direkt ångest över att börja jobba för jag trivs så bra på mitt jobb, men man har ju alltid den där känslan av allt man skulle gjort och hittat på och som inte blev av.
Dessutom kör skolan igång oxå. Egentligen har den hållt på hela tiden eftersom vi läser sommartermin oxå, men jag har verkligen legat lågt med den. Idag är första dagen på hela sommaren som jag suttit en stund med ett arbete.
Just nu funderar vi lite över om vi ska vara nyttiga här hemma eller åka iväg på något trevligt!

fredag 13 augusti 2010

En dag på tu man hand

En dag i stora staden intill
Ibland inser man inte hur nära man har godbitarna.

Idag har vi haft en dag på tu man hand. Vi satte oss i bilen och visste egentligen inte var vi skulle ta vägen. Körde till Göteborg som egentligen är staden väldigt nära. Trots det så finns det ju mängder med ställen där man inte brytt sig om att besöka tidigare eller hunnit med. Vi styrde mot Haga, ett gammalt omårde mitt inne i stan och fick en mysig dag.


När vi parkerat bilen och gick upp mot Haga Nygata gick vi rakt på En Deli Haga och där såg så mysigt och gott ut att vi bestämde att äta vår lunch där. Vi köpte var sin tallrik med smakportioner av allt de hade att erbjuda från sin delikatess. Allt vegetariskt. Läs gärna om deras maträtter genom länken ovan. Underbart gott och efter att ha strosat vidare och återvänt drack vi den hittills godaste latten vi smakat och glass från Lejonet och Björnen av smakerna ROCKY ROAD, PASSIONSFRUKTSORBET och LIMONCELLO.

Vi hann med mer där i Haga, men det tänkte jag berätta om i ett annat inlägg. Nu är klockan mycket och ögonen svider. Sov inte toppen i natt pga världens åskoväder så jag borde krypa till kojs.

GO NATT PÅ ER!!!

Räkor

I går blev det inget inlägg. Hade fullt upp. Först var jag iväg och njöt dryga 1½ timman hos min frisör. Genomklippt och nya fräscha slingor. Köpte med en färgbomb till håret. dvs en slags inpackning som jag ska ha i 3 minuter varannan vecka för att hålla färgen på slingorna fräscha samt ge håret lite lyster. På eftermiddagen träffade jag en mammaledig kollega och vi åt var sin sallad på fik i lilla staden. Jätteroligt att träffa henne igen!
På kvällen frossade maken och jag i färska räkor och ett fåtal kräftor och kallt gott vitt vin. Äntligen är priset på räkorna på väg ner!!!! Vi har inte ätit räkor sen i våras pga det hutlösa priset de legat på. Som mest var de uppe i nästan 400:- kilot!!! Sanslöst! Men det är ju såååå GOTT !!!








onsdag 11 augusti 2010

Slapp dag

Nu är vi tillbaka hemma igen. Dagen började verkligen döslappt och vi visste inte alls vad vi skulle hitta på. Jag hatar verkligen när det blir sådär. Man har ju egentligen alltid "något" att göra om man tänker efter, men så är det det här med att semestern börjar krypa mot sitt slut och man verkligen vill GÖRA något. Nu blev det inte så mycket vettigt gjort ändå. En tur på cyklen ner till lilla samhället där vi köpte det som saknades till dagens middag, hem igen och åt och sedan körde maken, yngsta dottern och jag ner till storstaden. Tog en sväng på stan där dottern köpte en top och vi frågade om det objektiv vi har planer på att investera i. Sen gick vi på bio och såg den här filmen. En go, varm och kul film. Egentligen en film som räcker att se på bluerayen, men ibland är det bara mysigt att gå på bio.
I morgon ska jag äntligen iväg och få rensat håret och få lite nya fräscha slingor i.

Sov Gott Alla Ni där Ute!!!

Bröderna Karlsson

Biotime!!

tisdag 10 augusti 2010

Shopping

Peugeot pepparkvarn
står nu på vår köksbänk.


Idag skulle både maken och jag till optikern för att justera våra linser. Därefter susade vi ner till stora staden för att göra slut på mina presentkort jag fick då jag fyllde år tidigare i sommar. Jag älskar att ha presentkort att handla för. Ett av dem var Cerveras och det var där i kikade in först. Min första tanke var att se om det fanns bra erbjudande på iitalas vinglas som vi har åtta av, men det gjorde det inte. Gick länge runt i butiken och kollade vad vi skulle kunna tänkas behöva och till slut slog vi till på dyrgripen ovan. Vi har länge pratat om att vi måste köpa en mortel i granit och en pepparkvarn. Har aldrig ägt något av det, men ofta saknat det. Nu har jag gått och köpt en pepparkvarn får så mycket pengar jag knappt köper vinterjacka för ;o) Överdriver liiiite ;o)
Nästa presentkort gick att använda på Plantagen och där inhandlades två ljust ljust rosa kryssbollar till utsidan och en hög snygg vit kruka för inomhusbruk.
Ja, just det, eftersom makens opitkerbesök tog länge tid än mitt kikade jag in på Hemtex och fyndade en snygg vit vas för endast 35:- mot tidigare 149:-. Me like!!
Vädret idag har varit riktigt bra och vi satt ute och åt middagen. En massa (som tur var) grillade grönsaker, fläskfilé, grekisk bondsallad och tsatsiki. (O)djuret på bilden nedanför är för övrigt väldigt mätt efter att stulit en HEL!!!fläskfilé!! Fast står det ett fat med nygrillat på altanGOLVET så kan väl de flesta förstå att inte ens den mest väluppfostrade retrievern kan motstå att ta sig en fläskfilé (eller två som hon var på väg med)? :o) Man kan inte anklaga min man för att vara den vassaste kniven i lådan :o))





måndag 9 augusti 2010

Rugg

På Römö tog man bokstavligt talat bilen till stranden. Mycket bekvämt och praktiskt!

Hej alla!!
Idag är det verkligen ruggväder ute. Det blåser och är grått. Ända fördelen med detta är väl att det blir lättare att börja jobba om en vecka än om det hade varit 25 grader varmt och strålande sol. Fast vem vet, det kanske det är nästa måndag ;o)


Filmen vi såg igår påminde mycket om Love actually. Den var bra, med ingen 10 poängare. I kväll ska vi se Brothers eller nya Wallander hade vi tänkt. Vi gillar att se film såna här ruggiga kvällar.

Award


Att hitta en sång här grej när man kommer hem efter en veckas semester är något som får en att bli alldeles varm. Speciellt när den kommer från en ny bekantskap där ute i den fantastiska rymden. Det är A House with a view som gett mig denna och med det ber mig berätta 7 intressanta saker om mig själv!! Tusen tack!!
När man fått awarden förväntas man:
-kopiera in Awardbilden i sin blogg för att visa att man fått den
-tacka och länka till den man fått den av
-nominera 7 andra bloggare och länka till dem
-berätta 7 intressanta saker om sig själv
Jag inser ju med ens att de tre första sakerna är en baggis, men 7 intressanta saker om mig själv, ja där börjar jag nästa skratta lite åt mig själv ;o) Men jag bangar inte utan jag berättar 7 saker om mig själv, intressanta eller ej!
Nu kör vi......
1. Jag älskar kombinationen rödvin och ostbågar!!! Låter säkert helsjukt, men det ÄR gott och jag har faktiskt en kompis som oxå älskar detta och vi har INTE påverkat varandra! :o))
.
2. Jag MÅSTE duscha innan jag går och lägger mig! Man kan nog till och med kalla det en tvångshandling för ibland då jag varit ruskigt trött och tänkt att jag gör det till morgonen är jag efter en stund tvungen att gå upp och ta den där duschen. Förresten tycker jag att man SKA duscha på kvällen. :o)) Hur nice är det att krypa ner i sin goa säng oduschad??
.
3. När jag tittar på en sån där härlig romantisk komedi kan jag komma på mig själv med att sitta och fånle filmen igenom. Jag ÄLSKAR filmer som poppar upp ihuvudet flera dagar efter. Exempel på sådana är Pretty Women, Min bästa väns bröllop, Ps I love you, Love actually mfl.
.
4. Jag har aldrig gråtit till en film!! Jag är helt enkelt inte sån som gör det, så enkelt är det.
.
5. Jag börjar studera på universitetet då jag var mer än vuxen. Äntligen tog jag tag i det och har läst ett år nu , om tre år kan jag förhoppningsvis titulera mig lärare.
.
6. När maken ville ha ett tredje barn och jag lät mig övertalas till detta från de två jag hade tänkt i mitt liv planerade vi att det skulle vara såpass många år mellan den andra och den tredje för att slippa syskonvagnar, många bilstolar etc som vi haft till systrarna som det bara är 16 månader mellan. På ultraljudet i v 17 fick vi reda på att vi väntade TVILLINGAR och jag är säker på att båda tvillingarna mimade "lurad" till mig när vi såg dem på skärmen ;o)
.
7. Jag älskar min man lika mycket nu (kanske tom mer) som då vi träffades väldigt unga för 27 år sedan!
.
Då var det dags att föra uppdraget vidare. Inte lätt att plocka ut 7 ur denna fantastiska värld.
Jag börjar med bloggen
.
1. Dagens Flower Power som goa Milla är ägare till. En blogg om vardagslivet och Milla skriver på ett mycket härligt sätt.
2. Junitjej, Karin har mycket fina foton och skriver om vardagen i Göteborg med mannen och hunden.
3. Kitchenbloom är en härlig blogg med mycket kreativitet. Lina har massor med goda recept och hennes hallonpaj är underbar!!!
4. lottenlind ger dig mängder med inspiration till fina dukningar och inredning. Kolla deras förvandling av av huset och tomt på utsidan!! Här finns mängder med tips om färg och tapeter.
5. Mindi en kär gammal vän som faktiskt är den enda i denna samling som jag kände irl innan datorernas tid. En rosaälskande tjej som älskar att fotografera.
6. Perlan är verkligen en blogg du ska besöka för att få inspiration till hemmet. Dessutom kan du handla mycket av inspirationen i Pernillas webbutik Perlanliving.se
7. Lyckliga mamman är en fartfylld blogg med inredning, familjeliv, en massa smarriga recept och mängder med shopping. Härliga foton!
.
Det ska bli jätteroligt att läsa vad ni har att berätta om er själva tjejer!!!

Ljus

På danska Römö finns en butik fylld med ljuslyktor, ljus och tillbehör. Där har du till och med möjlighet att göra dina egna ljus om det skulle vara något som intresserade.
Maken hittade en härlig ljuslykta som han tyckte skulle passa oss bra och jag höll glatt med och lät honom köpa den ;o) Nu står den på bordet i köket och är hur fin som helst.


söndag 8 augusti 2010

Filmkväll

Regnet vräker ner ute och inne är det verkligen jätterått och fuktigt. Ni vet så där klibbigt som det kan bli. Väntar på att maken och sonen ska komma hem från sin fisketur. Då ska vi tända en brasa för att driva bort den värsta fukten och sen sätta på denna filmen. Jag hoppas att den är lika härlig och mysig som jag tror att den ska vara. En sån där må-gott-film.

Solsidan

Äldsta dottern jobbar, näst äldsta ska på fest (en söndag!!!)maken och sonen ska åka och fiska, bara jag och yngsta dottern hemma.
Nu ska jag passa på!!!! Att se några avsnitt av SOLSIDAN som jag ropade in helt ny på Tradera.

Back in town

Stranden på Römö
Foto: jag
Hemma igen!! En vecka går fort, speciellt när man har roligt! Idag tar vi det bara lungt och strosar runt bland tvätthögar, gör ett ryck här och ett där och njuter av den bostadsyta vi har att röra oss på i vardagslivet!!!!. Ska snart äta en god kycklinggryta, dricka lite vin till det och njuta av att jag har en heeeeeel semestervecka kvar!! Dessutom hoppas jag på en bra film i kväll.