lördag 8 augusti 2009

Hälsning från Marstrand

Äntligen kom sommaren tillbaka!!!


Liiite trist att vara tillbaka på jobbet då, men man får göra det bästa av situationen. I torsdags slutade vi lite tidigare båda två och tog med 13 åringarna ut till MARSTRAND. Vi bor jättenära Marstrand, men är "aldrig" där. Det blir i allafall på tok för sällan. Nu körde vi dit och tog färjan över till ön. Började med att bada vid Båtellet och gick sedan hela stigen runt ön. Rekommenderar jag er att göra om ni kommer till Marstrand. Dock får man vara utan barnvagn och mindre barn för det är över klippor och sten, fast "stigen" är bra gjord med räcken, man har jämnat ut gropar i berget osv och det är verkligen värt lite möda för baksidan på Marstrand är ju så olik framsidan där man oftast vistas som turist.


I princip alla sorter av båtar var på väg in i rännan mellan Koön och Marstrand


Man går igenom en liten skog innan man kommer över till baksidan av ön. Bl.a förbi en damm som var full av rosa näckrosor.


Så kommer man då igenom skogen och möts av HAV!!

Låååångt därute kan man skymta Pater Noster


Jag som hade glömt badkläder skulle ju faktiskt kunnat bada ändå ;o))


Maken hade hunnit hem innan mig och gjort iordning jättegoda mackor. Chiabatta med salami och brie bl.a som vi åt innan vi rundade ön
Jotack! Här skulle jag kunna tänka mig att bo. Tror att kåken tillhör GP´s vd. På pooldäcket stod barvagn med rosévin m.m i ishinkar.

Badade på ett par ställen efter vägen och även på badplatsen när vi kom fram till framsidan igen. Innan vi åkte hem fyndade vi lite kläder eftersom ön har rea nu inför den kommande hösten då de flesta butiker slår igen.


Finns en hel del specialbutiker på ön. Bl.a Lexington har en egen liksom Marmimekko.



Vi hade en toppen em/kväll och som varje gång man åker där ifrån tänkte i allafall jag att nu ska det inte dröja så länge till nästa gång.

Idag har vi legat ute vid havet hela dagen ihop med vänner. Hade med både mat och fika och har badat massor. Tillåter vädret åker vi ut i morgon igen.













3 kommentarer:

Proforma - Irene sa...

Visst är Marstrand mysigt! Var där i onsdags men tänkte aldrig på att man kan promenera runt. Får bli nästa gång!

Camillas blogg sa...

Vilka fina bilder du har tagit från Marstrand. Ser helt underbart fint ut där..och det minns jag också att det var från när vi var där med er. Är ett antal år sedan nu..minns du hur många år sedan?

Var också sugen på stranden, men vi har världens nyckelpigeinvasion här nere. Plus massor av blomsterflugor, humlor och getingar. MIna föräldrar som var en stund på stranden igår, sa att flk flydde från stranden...

Får njuta av solen i trädgården istället!

Kramar Camilla

millandante sa...

Vilka härliga bilder!! Vi hade väl en tanke om att åka dit i början av veckan men idag kom ju regnet, så vi får se...
Kram