söndag 14 juni 2009

Paj med fetaost

Camilla och Sara bad om receptet på pajen med fetaost.
Den är verkligen jättegod!

Paj med fetaost, spenat och tomat
För 6 personer.

Ingredienser
Pajdeg: 125 g kylskåpskallt smö
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 – 2 msk iskallt vatten
Fyllning:
4 ägg
4 dl Mjölk 3%
salt
peppar
200 g färsk spenat
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
2 färska tomater

Gör så här
Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt mer vatten om degen är för torr. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Tumma ut pajdegen i en pajform. Picka botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200°, ca 15 minuter.Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°. Rör ihop såsen och ställ kallt.Servera pajen med sallad

Inga kommentarer: