tisdag 5 maj 2009

Växtligheter

Jag har planterat lite dom sista dagarna. Dels dom vita daggkåporna i korgstrutarna som var med på bild i tidigare inlägg, men även potatisplantan på stam och i går flyttade en vit klematis hem som ska klättra upp för en av balkongerna. Jag har planterat kryddor i krukor som står på altanen för att ha nära till dem vid matlagning och så blev det fröer till ruccola, senap och blandsallad. Dessa ska ner i jorden så snart man kan gå ut utan att blåsa bort. När jag vaknade i morse vräkte regnet ner och när det avtog mitt på dagen kom stormen :o(( Jag HATAR när det blåser och kryper gärna inomhus då. Dessutom är det kanske ingen vidare bra idé att så fröer i blåst. Kanske skulle ha hela tomten med ruccola i sommar ;o)
Har jobbar tidigt två dagar i rad och var rejält trött när jag kom hem vid 14 idag. Käkade lite, bläddrade i nya Plaza interiör och skulle bara läsa lite i min bok.............vaknade två timmar senare.
Efter en laxmiddag och en kort sväng i skogen med hunden är jag fortfarande ganska trött. Ska nog lägga mig ganska tidigt i dag trots att jag börjar sent i morgon.

2 kommentarer:

maloppa sa...

Oj så längesedan jag var ute o kollade bloggar, en av anledningarna är att jag tröttnat på trädgårdsblogg som väldigt ofta precis som du säger är seeeegt. Har prioriterat annat i livet än bloggandet men har inte försvunnit. Härligt att ni fått gjort lite hemma, själv bor jag i växhuset numera och på tal om boktips så är jag fullständigt fast i "Damernas detektivbyrå" ifall du inte läst dem. Har några kvar, sedan skall jag testa de du bloggade om, kul med deckare i närmiljön.
Ha det så gott, kanske vi kan ses framöver, denna veckan jobbar jag bara kvällar och hela helgen men efter det kanske?

Susihus sa...

Hej vännen det var länge sen! Härligt att du planterar och donar, jag måste ta tag i det till helgen. Alla mina murgrönor i krukor har dött och ser ut som bruna rishögar i mina krukor.
Lite sallad kanske man ska så oxå det är ju så lyxigt att få gå ut och plocka det i trädgården. Må bäst
KRAM