onsdag 6 maj 2009

Rabarberchutney

På begäran :o)
Jättegott till grillat!

Rabarberchutney

Ingredienser:

1 liter rabarber, skalad, delad
1 dl vinäger
1 hackad gul lök
3 msk olja
2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
3 dl råsocker
1 tsk salt

Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader.


4 kommentarer:

Camillas blogg sa...

oj, vad du är flitig med att plantera i din trädgård! Kan jag låna hem dig till vår trädgård? Börjar se ut som djungeln i våra planteringar,och jag hade verkligen velat komma iordning med den. Få det lite mer lättskött, och kunna plantera lite ätbart.

Kramar Camilla

Dubbelörn sa...

Suveränt tjejen!! Har printat ut detta. Det här ska absolut testas, låter hur gott som helst. Rabarbern är "pajplockbar" i helg ;). Bör väl då också funka för en sats chutney *skrattar*.

Stor kram

Caroline sa...

Farmor har gjort rabarberchutney i alla tider. Hennes smakar Coca Cola. Den hemliga ingrediensen är bergis Rabarberchutney!

Inspirera Mera sa...

Det lät jättegott!
Kram Sandra