På begäran :o)
Jättegott till grillat!
Rabarberchutney
Ingredienser:
1 liter rabarber, skalad, delad
1 dl vinäger
1 hackad gul lök
3 msk olja
2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
3 dl råsocker
1 tsk salt
Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader.
onsdag 6 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
oj, vad du är flitig med att plantera i din trädgård! Kan jag låna hem dig till vår trädgård? Börjar se ut som djungeln i våra planteringar,och jag hade verkligen velat komma iordning med den. Få det lite mer lättskött, och kunna plantera lite ätbart.
Kramar Camilla
Suveränt tjejen!! Har printat ut detta. Det här ska absolut testas, låter hur gott som helst. Rabarbern är "pajplockbar" i helg ;). Bör väl då också funka för en sats chutney *skrattar*.
Stor kram
Farmor har gjort rabarberchutney i alla tider. Hennes smakar Coca Cola. Den hemliga ingrediensen är bergis Rabarberchutney!
Det lät jättegott!
Kram Sandra
Skicka en kommentar