I lördags gjorde jag en av våra favoriträtter. Både jag och maken är galna i denna, våra barn tycker den är okej ;o) Receptet fick jag från början av Jenny men jag vet att det även varit med i Allt om Mat nr4/98.
Het ingefärskyckling
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt ugnen på 225 grader.
6 kycklingfiléerna i mindre bitar
1 msk smör
1 msk olja
salt o nymald sv.peppar
250 g schalottenlök
2 1/2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
Sås:
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl vatten
3 dl visp/matlagn grädde
1 dl sweet chilisås
1/2 chilisås
1 lime rivet skal+2 1/2 msk saft
salt o peppar
1-1 1/2 dl färsk riven parmesan
Gör så här;
Bryn kycklingen i
hälften av smöret och hälften av oljan, salta och peppra och
lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
Kärna ur den spanska pepparn. Finhacka pepparn, ingefäran
och vitlöken. Klyfta schalottenlökarna och bryn dem i resten
av smöret och oljan på medelstark värme i ca 3 min. Tillsätt
ingefära, vitlök och spansk peppar och stek ytterligare någon
minut. Fördela blandningen över kycklingen.
Sås:
hälften av smöret och hälften av oljan, salta och peppra och
lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
Kärna ur den spanska pepparn. Finhacka pepparn, ingefäran
och vitlöken. Klyfta schalottenlökarna och bryn dem i resten
av smöret och oljan på medelstark värme i ca 3 min. Tillsätt
ingefära, vitlök och spansk peppar och stek ytterligare någon
minut. Fördela blandningen över kycklingen.
Sås:
Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde,
sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar.
Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca 15
minuter. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare
5 minuter tills rätten fått fin färg.
Servera med basmati- eller jasminris och en sallad.
sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar.
Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca 15
minuter. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare
5 minuter tills rätten fått fin färg.
Servera med basmati- eller jasminris och en sallad.
3 kommentarer:
Äntligen är jag på banan igen! Receptet låter supergott o ska absolut testa den i veckan. Längtar efter att laga mat o äta mat ;). I helg har jag ätit första gången lagad mat på två veckor :).
Kram
Äntligen ett besök här hos dig igen... jag ligger lite efter med mina besök så jag får nu läsa ikapp mig lite även här hos dig.
Å så ljuvligt gott det ser ut, denna maträtt måste jag bara testa.
Kram Kram
Den maten såg så himla god ut. Kanske blir det till att bjuda maken på middag til helgen med detta recept.
Kramar Anette
Skicka en kommentar