fredag 30 juli 2010

Bye Sweden, Hello Denmark and Germay

Hela dagen har inneburit packning, handling inför resan och småfix. Nu är bilen fylld, pastasallad att äta efter vägen gjord och nu tänker jag bara sjunka ner i soffan. Finns en del kvar att göra, men det tänker jag ta till morgonen!
Tyvärr ser det inte ut som att vi får superväder, men vi ska nog ha det bra ändå får vi hoppas.
Det som grämer mig mest är nog att då vi kommer tillbaka har jag bara en semestervecka kvar :o(( Fats jag är ju bra dum som får och tänker på det nu ;o) Fast det är ju SÅÅÅ skönt med semester!!

Ha det gott alla ni så syns vi om dryga veckan!

torsdag 29 juli 2010

Sallad=GOTT

Jag älskar sallader av de flesta sorter!! Perfekt att bjuda på när man har kalas en sån varm dag som det var i måndags då vår dotter fyllde 18 år. Denna gången hade jag i olika sorters grönsallad, pastaskruvar, orange plommonbabytomater, vanlig tomat, knaperstekt bacon, grillad kycklingfileé, fetaost, nektarin och parika. Bara att ta vad man har eller då man är så många som vi var =29 stycken får man faktiskt handla hem vad man ska ha ;o) Till detta serverade vi en lime/vitlössås med honung i och en pestosås, färskt bröd, en god ost, brie, öl, vin, läsk och vatten. Så himla enkelt och så GOTT!!!
Till kaffet bjöd vi på tårtan som är på bild i förra inlägget. Hemmabakade bottnar med fyllning av vanilj, hallon och blåbär. Garnerad med grädde, skogshallon och riven choklad.
Vad brukar du bjuda på när det är kalas dags?

Regn hos mig

Foto från vår kväll vid havet nu i veckan.

Vilken grå och regnig dag det varit idag. Trots det en ganska trivsam dag, en mysig dag i lungt tempo. Yngsta dottern har varit på Liseberg sen i fm och jag gissar att hon haft jättekul och somnar gott i kväll. Vi andra har fixat lite saker inför semestertrippen. Hämtat barnens pass, hämtat nya linser till mig, som visade sig vara kassa, varit med dottern på banken, övningskört med en annan dotter, fikat hos mamma m.m Har börjat packa så smått. Känner att jag börjar bli dagvill, men visst är det väl torsdag i dag???? Höll jag på att missa ERNST??? Ja, jag säger då det, det är inte bra med för mycket ledighet ;o)

onsdag 28 juli 2010

Malmöbesök


Idag har vi haft fint besök!!! Camilla med familj har varit här. Jättekul att ses igen. För tre år sedan var vi hos Camilla i Malmö och hälsade på och hade tre härliga dagar som våra barn fortfarande pratar om. Hoppas att vi ses snart igen!! Ni är välkomna hit när som.
Nu är det dags för oss att börja tänka på packning. Tidigt på lördag tar vi båten över till Danmark för att sedan köra genom hela landet för att till slut hamna på ön Römö, alldeles vid tyska gränsen. Där ska vi bo i en vecka tillsammans med vänner. Vi ser fram emot en härlig vecka med mycket sol, bad och skratt.
Ha en skön torsdag alla!!
Bilderna kommer från kalaset vi hade i måndags då vi firade vår 18 åring.
Hallon och blåbärstårta
Dagens dukning gick i rosa, vitt och grönt

Underbar kväll



Igår kväll packade vi med oss lite gott att grilla och dricka och fiskeredskap och körde ut till havet.
Där tillbringade vi nästan fem timmar medan solen försvann bakom ön mitt emot. Livskvalité!!!

söndag 25 juli 2010

Humanity

Måste visa vilket fint wraparmband jag fick av maken då jag fyllde år i början av månaden. Jag älskar det. Dessutom går 25% av priset till välgörenhetsorganisationer. 100% läder i en massa olika färger. Mitt är så klart SVART.






Filmtajm

Foto: jag

Vi har myst till det med en brasa och tre hyrfilmer. Just nu snurrar "Har du hört ryktet om Morgans" på Bluerayen. Ute känns det som höst:o(( Hoppas sommaren återvänder för jag har tre veckor kvar på min semester.

Regn

Hästvakt! Godingen får beta utanför hagen för att det ska bli avbetat.

Vad det har regnat idag!!!! I princip hela dagen. Välbehövligt, men blir lite slapp när vädret är sämre. Eller har jag varit så slapp?! Jag har faktiskt rensat ur min garderob idag och fått ihop två kassar som gått till bättre behövande.
Körde ner till stan och hämtade dottern när hon slutade och så fick hon övningsköra hem. Väl hemma och vi grillat kycklingen som ska i salladen i morgon och hamburgare som vi precis ätit. Dottern fyller 18 i morgon och här blir kalas samma kväll.
I kväll ska vi ha filmrace är det tänkt, men jag känner mig rätt trött så jag somnar väl mitt i första filmen ;o)) Äldsta dottern ska hämtas vid 01 tiden då hon kommer med bussen efter att ha slutat jobbet.


Hoppas alla haft en skön söndag!!

lördag 24 juli 2010

Sallad



Sallad med grillad Halloumi



Ruccola
2 endivesallad (skär bort nedre delen av varje blad som kan vara beskt)
2 pkt haoullomi som du grillar iskivor på grillen eller i grillpanna
3-4 grillade röda paprikor (jag köpte på burk)
2 nävar valnötter
2 apelsiner i mindre bitar
flytande honung
salt och peppar
Blanda samman allt och ringa över honungen


Lördag

I går invaderades Göteborg av PINKfans och Gothiacups deltagare och hela stan dallrade av folk. Det var folk överallt och kvällen var perfekt för konsert. Inte för kallt och framförallt inte för varmt. Vi lämnade av våra döttrar vid Ullevi och funderade nog för ett kort ögonblick om vi gjorde rätt som bara lämnade av 14 åringar så där.......men de hade ju med sig sina äldre systrar och deras vänner.
Vi andra som inte var så intresserade av att lyssna på PINK satte oss på MEZES lilla pittoreska uteservering och njöt av kvällen. Jag åt en underbar lammstek med råstekt potatis, tsatsiki m.m och drack vin till det. Sen blev det glass längst ner på Avenyn och kaffe längre upp. Som vanligt ångrade jag att jag inte hade med kameran :o((
I kväll är vi bortbjudna på grillat. Härligt!!!
Annars ska jag försöka planera dotterns 18 årsdag som infaller på måndag. Kalas samma dag och dagen därpå får vi finfrämmat!!!

Njut av helgen vänner!!!

fredag 23 juli 2010

Pink



Idag har jag haft besök av goa F som jag ska jobba ihop med i höst. Vi fikade så klart och pratade en massa.
Nu förbereder hela familjen sig som bäst (just därför sitter jag här ;o) ) för att åka ner till storstan. Vi ska lämna av döttrarna på Ullvei där de tillsammans med alla andra (verkar det som) ska se och höra Pink. Vi som inte ska vara med, dvs maken, jag och sonen skall äta något gott någonstans med vänner. Dessutom har maken semester från och med NU och det är toppen!!!

Önskar er en trevlig fredagskväll!!!

torsdag 22 juli 2010

Det frodas!

Varje morgon under min semester (om jag inte har bråttom iväg förstås) brukar jag ta en vända på utsidan för att kolla hur allt växer och frodas. Jag älskar dessa "rundvandringar" då dagen är så färsk.



Jag har turen att ha en pappa med fru som älskar att odla och varje sommar får jag tomatplantor av dem som är uppdrivna i växthus. Tyvärr har vi inget eget växthus även om ett står högt på önskelistan, men eftersom plantorna fått en så bra start så klarar de sig jättebra i skyddat läge på vår altan och vi brukar få massor med härligt färska tomater så småningom. I år tror jag att jag kan se fyra olika sorters tomater.

Chili har jag oxå fått och frukterna har blivit riktigt stora nu.

I våras köpte jag två olivträd för endast 139:- stycket. Har länge velat ha, men förstått att de inte är helt lätta att sköta. Nu när priset var så lågt slog vi till och så får det bära eller brista. Hittills bär det sig väldigt bra och träden har växt betydligt sen de kom hit. Inte på höjden, men bladverken. Nu blir nästa utmaning att klarar av att övervintra dem. Och kolla här.............

det har tom kommit oliver på! HÄFTIGT!!!

Något annat jag ser fram emot är att se luktärtorna börja blomma. Dessa plantor är sådda frön från början och då jag satte ner dem i jorden var de bara små tunna veka stjälkar.
Det finns så mycket i nauren att ta vara på. Första kantarellmackan åt vi häromkvällen och i går hade vi skogshallon som var gudomliga på hallonpajerna vi bjöd på efter det grillade. Blåbär har jag sett att det finns gott om och vinbären måste jag hinna plocka av. Tur man har semester!!!

Sommarens gäst!!

Måste ju presentera vår sommargäst!!! Den här godingen lånar vi i sommar, eller ja, det är väl vår äldsta dotter som står för största delen av lånandet. Han ska vara här hela sommaren och i hagen har vi även två andra ponnier som vi lånat som sällskap.
Om ett par timmar kommer hovslagaren och skall ge honom nya skor och ruinera mig ;o))

En ny!

Jag har hittat en till!!!! Jag blir alltid lika glad och inspirerad när jag hittar en till!!!! Det går ganska långt mellan gångerna, men rätt som det är en kväll när man sitter där och klickar så bara finns den där. En ny FAVORIT !!! Den ligger numer i min länklista och klickar du HÄR kommer du direkt till House of Philia och kan njuta du oxå.

Varm natt men trevlig kväll

Natten har varit den varmaste hittills i sommar! Vi brukar inte lida av att ha varmt inne nattetid, men det gjorde vi i natt :o( Fram på morgonen kom regnet och det blev det med ens svalare. Nu kan man andas igen ;o)
Kvällen igår var väldigt trevlig. Otroligt varmt till en början, men ju senare det blev ju underbarare blev vädret. Likamed svalare alltså :o)). Under tiden vi grillade bjöd vi på lite småtugg. Olika oliver och naturella bruchetta med en blandad "bruchettamix" från Olivoljaetc. på Haga Nygata i Gbg.



Salladen jag testade för första gången blev mycket uppskattad. Passade utmärkt till kycklingen och limesåsen vi bjöd till. Fatet är från Mateus och mycket användbart eller bara fint att titta på.

Barnen satt under äppleträdet och åt



Alldeles strax är maten klar



Det bästa med dessa olidligt varma dagarna är att kvällarna blir så fantastiska.






onsdag 21 juli 2010

Gäster

Idag är det faktiskt helt SJUKT varmt! Termormetern står just nu på 31 grader. Sonen har tur han som är ute vid havet och gottar sig. Vi som är hemma håller oss faktiskt inne nu på em för här är det någolunda behagligt. Vi flyttade fram tiden för grillkvällen en timma. Vem orkar stå vid en grill i denna värme?! Men fixa iordning måste vi ju ändå.


Här får vi vuxna sitta ikväll

Yngsta dottern dukar för barnen som sitter nedanför altanen. På så vis slipper vi flytta runt bord i värmen.

Njutaren

Bort med det kräkgröna.........
Det är bara att inse att jag är en svart eller vit människa, med lite få inslag av jordfärger.
Det är väl därför vårt hem ser ut som det gör......
Njuter av ännu en ledig semesterdag. Var uppe tidigt i morse och power walkade 7 km. Kom hem till ett tyst sovande hus. Maken jobbar fortfarande, sonen är hos kusinen och näst äldsta dottern jobbar. Yngsta och äldsta sov gott.
Mamma med man kom förbi på en fika och sen har dagen mest förflutit ute på altanen med en bok. Läser just nu Box21. En ganska så rå bok. Annars har jag hunnit med en hel del böcker i sommar.
I kväll har vi grillafton här med min bror med familj och makens bror med sambo. Testar ny marinad och ny sallad så det blir spännande även för oss värdar.

Hoppas ni njuter av sommaren lika mycket som jag gör !

tisdag 20 juli 2010

Grönt

Varför klär jag min blogg i GRÖNT?! Grönt är en färg jag inte alls är så förtjust i. Undra hur länge jag kommer att stå ut.........
Idag är en härlig semesterdag!!!! Just nu är jag alldeles ensam hemma och trots att jag viker tvätt, städar och plockar så njuter jag av att bara lulla omkring!

Kram på er!

måndag 19 juli 2010

Semesterdag

Tänkte chocka mig själv och er med ett nytt inlägg ;o))
Har precis påbörjat semestervecka TVÅ och njuter dagarna långa. Maken har fortfarande INTE semester så dagarna är verkligen slappa och vi gör vad som faller oss in. Idag har vi sovit LÄNGE och sen bakat bullar och chockladrutor och tagit en promenad. I går däremot var vi och hälsade på min pappa och hans fru. Dom bor helt underbart alldeles vid havet.


Dammen i deras trädgård


Havsutsikt från huset

Förrätt; friterade tigerräkor.

Här odlas det mesta....

måndag 12 juli 2010

Sommar

På rubrikerna kan man nästa tro att det görs ett inlägg per årstid och tyvärr är det väl inte jättelångt från sanningen.
Tänkte bara göra en liten uppdatering om livet. Idag börjar jag min fem veckor långa S E M E S T E R !!! Jag lovar er att jag ska njuta varenda dag ;o) Maken börjar sin först om två veckor så dessa veckorna ska barnen och jag hitta på saker på egen hand. I morgon ska vi åka och hälsa på en kompis bl.a
I går tillbringade vi hela dagen i Apelviken i Varberg där min bror med familj hyr ett hus. Var inte hemma förrän 00.30 så i morse var det segt.
I kväll kommer vänner hit för att planera det sista på vår Danmark/Tyskland tripp i augusti. Vi ska ner till ön Römö alldeles vid tyska gränsen en vecka. Har någon tips på vad vi bör/ska se så hör gärna av er.
Tro det eller ej men båda våra stora tjejer har fått jobb nu i sommar. Det trodde varken vi föräldrar eller dom själva när dom fortfarande inte hade fått napp i maj, men så hände det!!! Den ena kränger kläder på Kappahl och den andra hamburgare på Burger King. Gott med barn som försörjer sig själva ;o)
Nä, om jag skulle ta en bok och lägga mig på utsidan?

Ha det skönt gott folk!!!