torsdag 22 april 2010

Bokjakt

Boken är fortfarande inte återlämnad :o(( Idag har jag varit på jakt efter den i åtskilliga butiker, via telefon och fått kunskapen om att studielitteratur i princip bara sälja på nätet numer. Två butiker i Göteborg säljer fortfarande en del och på det sista stället hade dom DEN!!!! I morgon får min snälla dotter gå dit och köpa den. På söndag har jag inlämningsuppgiften så nu kan ni räkna ut vad jag ska göra i helgen ;o)
Började jobba kl 6 i morse, men är fantastiskt pigg ändå. Efter att jag slutat kl 13.30 åkte jag rill dottern som är på sin praktikplats på torsdagar och hon färgade min utväxt. Ja, hon läser till frisör alltså......Där var även hennes storasyster som fått ny färg i håret och var stylad.
Bjöd mig själv på en liten vit hortensia till köket innan vi körde hem.

tisdag 20 april 2010

Studera

Det är nästan exkat ett år sedan jag precis hade skickat in mina ansökningshandlingar till universitetet och sedan höll mina tummar hårt hela våren och en del av sommaren för att komma in. Året därpå ansökte jag för sent och stod som 3:e reserv, ett år då dom beslöt att inte ta in några reserver :o(
Jag kom in och nu har det snart gått 9 månader sen jag blev student. Sådär på äldre dagar......
I början av maj åker jag iväg igen och avslutar kurs två och påbörjar kurs tre. I augusti har jag redan avverkat ett år av de fyra som utbildningen tar. Vad tiden går fort och vilken tur att jag äntligen kom till skott.
Jag gillar att läsa trots att det många gånger är frustrerande innan jag fattar vad det är som vill att jag ska åstadkomma, sen släpper det och skriva har jag alltid gillat och haft lätt för så då går det som en dans.
I dag är jag mest frustrerad över att den person som har en bok som jag behöver innan helgen envisas med att inte lämna tillbaka den till biblioteket :o(((( Surt om jag ska behöva köpa den för närmre 300:- när jag kan låna den gratis.

söndag 18 april 2010

Nytt, men gammalt






Imorse fick sonen fart på oss och tog oss hemifrån redan kl 9.30. Han ville bli körd dit lillkusinen skulle spela fotbollscup och hejja på laget.
När vi kört honom kom vi liksom av oss............gick det för fort?? Vad skulle vi hitta på? Ja, IKEA funkar ju alltid, eller hur? :o)) Vi åkte dit och som alltid blir det lite smått med hem. Vare sig man ska ha, behöver eller önskat sig. Lite gröna servetter, ett grönt blockljus, en lila lampa och en hylla till dottern, en växt till köket och lite vita blockljus fick följa med hem.
Var uppe en sväng på vinden och letade efter en hylla jag vet vi har där. Hyllan hittade jag inte, men jag hittade en smidesljusstake vi hade framme på 90 talet och som sedan fick flytta upp på vinden. Nu tyckte jag helt plötsligt att den faktiskt kunde få passa in igen, i vårt nya kök. Jag har tagit ner den, fyllt den med ljus och så ska jag känna på det några dagar.

lördag 17 april 2010

Nytt

Nya lampan och en skymt av nya tapeten och nya ytterdörren.

Jag behöver byta foto på min banner!!! Det är ju full vår nu då kan man väl inte ha ett istäckt hav på framsidan?! Denna vecka har vi här på västkusten haft ett strålande varmt vårväder. Oj vad jag njutit! Det gör jag dock inte idag då det blåser otroligt ofattbart KALLT!!!!! Brrrrr.........
På påsklovet var nästan hela familjen i Ullared och besökte Gekås. Hittade bra saker och framför allt lampor till både fönstren i köken och taket i hallen. Jag är mycket nöjd!!!!

måndag 5 april 2010

Påsk och kök

Äntligen har jag fått lagt upp kort på köket som varit klart en tid. :o)) Bilderna får tala för sig själva.
Nu är snart hallen oxå klar. STORblommig på ena väggen och vitt resten. Vi har en mycket liten hall så några möbler av storlek blir det väl tyvärr inte där. En spegel och så ska vi ha något att hänga kläder på. Men vad?
Annars har påsken förflutit lungt här. Vi har varit bortbjudna _varje_dag så jag har inte lagat mat på fyra dagar. Har varit toppenskönt trots att jag älskar att laga mat.
I morgon börjar en ny vecka. En kort en. Barnen har påsklov och jag har turen att sluta tidigt två dagar denna vecka. På fredag slutar jag redan 12.30 så då susar vi ner till Ullared! :o))


Hoppas ni haft en bra påsk alla!!!!