tisdag 26 januari 2010

Tillbaka

Tillbaka till verkligheten sen några dagar tillbaka. Hade en jättetrevlig tripp till Växjö. Det blir roligare för var gång tycker jag. Detta är verkligen ett toppensätt att plugga. Att inte göra det i sin hemstad menar jag utan åka iväg då och då. Man umgås ju verkligen med sina kurskamrater. På kvällarna man har ihop och för att inte tala om den tid man tillbringar på tåget hinner man diskutera en massa och skratta mängder!
Nu har jag fått mina första högskolepoäng, avslutat en kurs och påbörjat den andra. Det rullar på.....
Jag har sagt det innan, men jag måste få säga det igen......jag är SÅÅÅ glad att jag tog steget och började plugga!!!

Vi småpillar fortfarande med köket. Nu har tapeten och glaset över köksbänken kommit upp och det blev så bra. Nu ska vi ha tag på glasmosaik som ska läggas i fönstret över diskhon. Ytterligare lite pill återstår + hallen då. Vi har i allafall äntligen kommit fram till att vi ska ha en granit och golvvärme på golvet närmast ytterdörren. Granit som går i vitt och grått.

söndag 17 januari 2010

Utslängd

Igår skulle nästa äldsta dottern ha tjejkväll och övriga i familjen var utkörda. Sonen åkte till mormor, hans tvillingsyster till en kompis och äldsta systern skulle på fest. Mamman och pappan fick roa sig bäst dom kunde på egen hand.....
Först skulle det lagas mat och hjälpa dottern duka. Dukningen gick i svart och vitt


Sockrade glas till "fördrinken"


Vi, maken och jag gick på bio och såg "Snabba cash". Jag som hade läst boken innan tyckte att filmen var bra, men att den nog gör sig bättre som bok. Maken som inte läst boken tyckte den var jättebra.


Bild:gp.se

Bild:gp.se

Bild:gp.se

Efter filmen gick vi upp till Avenyn och åt på El corazon. Delade på en largepizza med serranoskinka, pesto, kronärtskocka och oliver. Till det beställde vi sourcreme dressing som rekommenderades. Ett glas rött gjorde måltiden kanon!

Hem kom vi vid 23tiden. Här var undanplockat och fint och tjejerna hade gått vidare. Vi kom i säng innan 24, men har sovit i tvåtimmarsintervaller för att ha koll på var döttrarna befann sig. Klockan 4.15 fick vi sista "sov gott smset" och även vi kunde sova gott ;o))

I morgon jobbar jag tidigt för att sedan följa med äldsta dottern till läkare i stan, sen illbaka till jobbet för föräldramöte. Blir en dag med fläng fram och tillbaka.

Önskar dig en trevlig vecka!



söndag 10 januari 2010

En slapp söndag

Idag har vi inte alls haft lika fint väder. "Bara" -6 grader, ingen sol och ganska mycket blåst! Vad glad jag är över att vi tog oss ut till havet i går.
Idag har vi grejat hemma. Jag har plockat bort alla adventsljusstakar, stjärnor m.m Maken har satt upp täckskivor i köket och grejat med det fönster som ännu inte är helt klart. Alla barn har varit hemma + en pojkvän och en kompis så det har varit fullt hus hela dagen. En kompis, hennes dotter och hennes särbo kom förbi och fikade.
Gick en sväng i skogen med hunden förut. Kallt som attan där blåsten kommer åt, men riktigt behagligt där det är lä. När vi kom in gjorde vi pizzor.
I kväll har jag tid på diskussionsforumet med min studiegrupp och sen väntar soffan och en godispåse. I morgon börjar jag mitt nya liv! Det ni!!

lördag 9 januari 2010

Vackert

Åååå, idag kom vi äntligen iväg ut. Vi var i valet och kvalet länge eftersom det var så kallt, men när temperaturen kom ner till -10 grader, eller UPP säger man väl, så gav vi oss iväg. Åkte till en golfbana i kommunen ihop med vänner. Där finns massvis med skidspår och en härligt stor pulkabacke alldeles lagom för våra barn som stora.
Medan barnen åkte och hade kul gick vi fyra vuxna en sväng för att hålla värmen för kallt det var det!!!!
Vi gick ner mot ett vattenfall för att se hur fruset det var och när vi kom närmre ser vi att det är isklättrare där. Verkligen kul att se och prata med.


Ser ni klättraren mellan grenarna?
På kortet nedan ser man klättrarna och det frusna vattenfallet bättre.
Under isen i fallet forsade det vatten.


Givetvis låg det is på allt vatten.

Efter pulkaåkningen och innan solen gick vi ner körde vi förbi hemma och ut till havet.
Ser ut att komma in moln i morgon och jag ville så gärna se havet nu i sol och med is.
Här är det hav rätt ut, men idag såg det ut som gärden med snödriv.

Om ni tittar riktigt noga på kortet nedan och utanför de två holmarna låååångt
bort i bilden finns två prickar med ganska stort mellanrum. Det är två skidåkare
som alltså åker på havet!!!

Många ångrar kanske idag att dom inte tog upp båten i höstas. Ser ni sparken?
Utgår man från spåren så ersätter den båt för någon på någon ö för tillfället. Häftigt!



Det är otroligt vackert ute just nu och man vill verkligen försöka spara det för
så här kallt och med sån här is har vi inte upplevt på 20 år här nere i Sverige.


I natt blev det inte särskilt bra med sömn pga dottern ute på krogen. Det hela slutade med att hon GLÖMDE av att bussen gick och fick sova hos kompisen. Så var det med det. Hon skulle varit ut i kväll oxå, men som tur var (för oss) orkade hon inte utan bestämde sig för att vara hemma. Blir en lugn natt alltså ;o)
Sonen har varit och sett Avatar med en kompis och vi andra har kollat Robinson.
I morgon ska vi försöka få grejat lite i köket. Det är ju en hel del småpill kvar, sånt där som är så lätt att vänja sig vid.........




fredag 8 januari 2010

Krogjour!

FREDAG!!! Supergott!!
Idag var det kallt när jag körde till jobbet halv nio. Minus 20 grader! Brrrr.......
Vi västkustbor är inte vana vid sånt här, men det är fint, när man kan vara inne och bara titta på det fina där ute. I allafall när det når sådana där grader.
I helgen hoppas jag kunna ta en sväng ut till havet. Lite mildare ska det bli även om det blir mååånga minusgrader och sol såg det ut som oxå. Har lovar barnen att åka till en härlig pulkabacke så det ska vi oxå göra om vi inte riskerar att få köldskador.
Idag testade jag ett nytt recept med kycklingfilé och det var super! Ska läggas till samlingen. Det är lika roligt var gång man hittar ett nytt höjdarrecept.
Såg ni Let´s Dance? Måste säga att jag tyckte Tony var riktig stilig i sin nya look ;o)
Annars gillade jag Sauk och Claudia. Vem gillade ni? Willy kommer garanterat hålla sig kvar i flera avsnitt.
I natt har vi krogjour = en dotter ute på krogen. Kommer antagligen inte att sova gott förrän strax efter 03. Dilemmat är att hon strax innan hon gick annonserade ut att hon ska ut i morgon oxå.........

torsdag 7 januari 2010

Torsdag

I dag var kroppen seeeeg när klockan ringde vid 6. Då är det gott att veta att man börjar 9 i morgon och att det då redan är FREDAG. SÅNT e gott!!!
Inte blev jag piggar av att jag 02.18 väcks av ett sms från dottern där hon bara vill tala om att hon sett den läskigaste rysaren ever........det var nästan så jag önskade henne en sömnlös natt ;o) Vad 17, normalt folk jobbar ju och sover faktiskt den tiden på dygnet. Skitunge! ;o))
I morgon börjar två av fyra barn skolan igen efter jullovet och sen är vardagen igång på alla plan. Rätt skönt, men karusellen sätts ju i och med det igång. Har en rätt tuff vår på jobbet med många utvecklingssamtal och projekt, skolan och sen får vi en student i slutet av maj. (Jag gissar att det är så dom går ut) Våren brukar ju gå oerhört fort så jag tänker börja planera så smått redan nu. Jag hoppas innerligt att inte studenten krockar med ett datum då jag är i Växjö. Självklart kommer jag ju att stanna hemma då, men det medöfr ju att jag missar massor i skolan.
Idag har jag plockat upp jullådor m.m på vinden igen. I samma takt som jag bar upp lådorna bar maken in sina lådor han varit och hämtat idag. Det sista till hans nya ljudanläggning hade kommit!! Nu har vi en massa "underbara" (*ironi*)"lådor" i varierande storlekar i vardagsrummet och det är sååååå fult!!!! Det har dunkat i väggarna i hela huset under eftermiddagen. Försöker få till ett köp av ny tvbänk nu när vi har så "fina" saker ;o) Har en i ek, men vill ha en vit högblank. Vi får se hur det blir.....det hade verkligen suttit väldigt bra med en sådan.

onsdag 6 januari 2010

Snö

Nu hittade jag sladden!! Sicken tur.
Så här såg det ut hos oss idag. Lillvovven är ute en snabbis för att kissa. Inte ens hundarna var pigga på att vara ute idag. Brrrr....


Johan Falk

I dag hade vi bestämt att vi skulle köra ut till havet. Jag var lite sugen på att fotografera. Vi bor nära havet, men så pass långt bort att vi aldrig är där denna tiden på året. Jag kan bara tänka mig hur vackert det är där nu när det är så mycket snö, isen har lagt sig och allt är vitt. Vi fick tänka om när vi steg upp i morse. Det var MÄNGDER med snö ute och det snöade och blåste vilket fick tankarna på att köra i onödan dumma. Dagen har istället ägnats åt att skotta snö (det har maken gjort alltså ;o) medan jag har städat undan gran, tomtar och julblommor. Äntligen har jag fått skrivit en hel del på min inlämningsuppgift till universitetet. Det har verkligen hängt över mig det sista. Tvättat har jag gjort, men det gör jag ju alltid så......
En ganska slö dag alltså, men ändå inte.
Irriterande nog så hittar jag inte min sladd till kameran så jag kan föra över bilder. Här har funnits så mycket sladdar de sista tiden i och med alla nya mobilköp, ljudanläggningar m.m att jag bara fasar över vart den kan ha tagit vägen :o(
I går var jag ju lite extra ledig pga att jag var sjuk i mellandagarna. Yngsta dotter, mamma och jag körde ner till Allum och shoppade. Jag shoppade schampo och balsam i storflaska på Bellbox då dom där hemma var slut, ny svart bh, tunika, scarf och en ny KLOCKA!!! Har så länge velat ha en till klocka och nu när Guldfynd reade så slog jag till. Dottern hittade saker hon oxå och även mamma så alla var nöjda när vi åkte hem.
I går åt vi god mat, drack vin, åt kladdkaka och en massa godis och kollade Bygglov och film på nya anläggningen. Dom två sista Johan Falk filmerna strecksåg vi. Tänker du se dem kan du hoppa över nummer fem som var urkass. Nu efter fem filmer tror jag att jag är klar med Johan Falk.

måndag 4 januari 2010

Bortbjuden

Idag var det dags att jobba efter elva härligt lediga dagar. Jobbade idag och är sen ledig i två dagar igen.
En fd arbetskamrat ringde till jobbet och bjöd hem mig i kväll. Vi är fyra fd kollegor som ska stråla samman. Jättetrevligt, men just nu är jag bara så trött att jag hellre hade krupit upp i soffan med föttern i knät på maken. Precis så som jag gjort hela min ledighet. Jag måste ju vara jordens mest tråkiga människa.......

söndag 3 januari 2010

Hallen


Den här tapeten kommer från Cole&son. Funderar på att ha den i vår hall. Vi har en väldigt liten hall.....tyvärr. Vi har lagt samma svart/gråa golv i hallen som i köket i och med köksbytet och det har ju dragit med att även hallen måste göras om. Tänkte tapetsera ena sidan av hallen med denna tapet och måla resten med samma vita nyans som tapeten har. Dvs så blir det vitmålat där klädhängare, spegel och ev möbel kommer att finnas och tapetväggen blir orörd. Får fundera vidare......

Skön söndag

I dag har min bror och hans familj varit här. Vi (vissa av oss) packade på oss skidor, med oss pulkor och matsäck och begav oss till "vårt" vattenfall. Vi får ju sällan denna mängd med snö som vi haft ett par veckor nu och är det så att det snöar så brukar det landa som slask :o( så det gäller att passa på.


Barnen är inga vana skidåkare, men efter ett tag får man kläm på det.

Vattenfallet var till mesta del fryst, men man hörde att det porlade där under all is.

Här stannade vi någon timma och åkte pulka.

Pulsade vidare till vårt grillställe där vi grillade korv och drack varm choklad.
Ligger snön kvar skall vi åka till en golfbana nästa helg där det finns en jättebra backe och åka lite mer pulka.
Bestämde mig för att jobba i morgon och så tar jag semester på tisdag istället. Blir en lagom arbetsvecka ;o)























lördag 2 januari 2010

Nytt ljud

När jag vaknade idag kände jag att min förbaskade förkylning nog börjat dra sig tillbaka. Fortfarande snuvig, tät och hostig, men inte på långa vägar lika risig som de senaste dagarna.
Idag körde vi ner till stan. Maken skulle titta på hemmabiosystem (ljud). Jag får ångest i såna affärer :o( Finns det något jag verkligen hatar så är det elektronikaffärer *rys*. Därför roade jag mig i affärer som "Inreda", "EM möbler" "Hemtex" och "Mio". DÄR trivs jag även om jag just idag inte köpte något. När vi träffas någon timma senare är vi mååååånga sköna tusenlappar fattigare, men jag har en glad make ;o) Vi åker vägen om IKEA och jag får handla lite. Två glasburkar till flingsalt och en klädrulle. När jag påpekar orättvisan i dagens shopping blr jag påmind om D90 jag fick förra året. Fast det hade ju förstås suttit fint med ett nytt objektiv till den ;o)
Så inte nog med att pengar till en halv chartersresa försvunnit idag så ska jag behöva stå ut med fula högtalare oxå.
Eftersom han köpte en Blueray spelare oxå så var vi tvungna att hyra bluerayfilmer oxå. "Johan Falk nr4", Terminator och Min feta grekiska semester.
Annars börjar långledigheten lida mot sitt slut fast jag funderar på att ta ledigt måndag och tisdag oxå. Har inte bestämt mig ännu. Sen måste jag komma igång med pluggandet. Har en sista uppgift kvar innan denna kurs är slut, men jag känner att det är segt nu när man tagit det lugnt ett tag.
I morgon funderar vi på att njuta av det fina vädret. Kanske grilla lite korv ute i skogen och barnen kan åka lite skidor. Kanske ber vi några kompisar komma hit.

fredag 1 januari 2010

Nyårsafton

God fortsättning alla!!
Nytt blad nytt år!
Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton! Vi hade vänner här och hade en mycket trevlig kväll.
I år hjälptes vi åt med maten så ett par fixade förrätt, ett par efterrätt och vi gjorde resten.
Vi var sex vuxna och fyra barn.
Lite bilder från kvällen!



Vi har ju otroligt nog härligt vinterväder här på västkusten denna jul och nyår och i går var det riktigt KALLT!!! Jag passade på att göra islyktor. En del med lummel i, en del utan. Dessa prydde varje trappsteg upp till vårt hus.





Dukningen på bordet för vuxna. Jag har använt små silver och guldstjärnor, små julgranskulor, silvertråd och avklippta tulpaner att dekorera bordet med.



Barnens bord dekorerades med guldpärlor, guldblommor, rosa tulpaner och guldhjärtan på varje plats. Dessa fick man lov att ta med hem om man ville.



Förrätten




Som mellanrätt serverade vi ostar som passade till ett mycket sött vitt vin. Till detta hasselnötter, sharonfrukt, päron, dinkelkex och päron/ingefära marmelad. Mycket uppskattat.
Efterrätten! Visst är den läcker?!


12 slaget skåldes givetvis in utomhus i champagne och till fyrverkerier i en stjärnklar iskall natt!!
Därefter fortsatte vi några timmar till inomhus!

Idag har vi haft en mycket slapp dag, men jag mår inte riktigt bra eftersom jag fortfarande är superförkyld, tonårdöttrarna är sega efter att ha varit ute i går kväll så vi har bara softat framför tvn och plockat undan från i går. Nu ska vi snart äta resterna från i går och sen ska vi se hur det har gått för alla bönder.

Det känns jättekul att jag hunnit med att blogga så mycket som jag gjort dessa dagar och jag hade hoppades att jag hade kunnat fortsätta så, men jag vet ju att snart drar allt igång igen och då är det bloggen som blir lidande. :o((

Kram till er alla som läser här!