onsdag 11 november 2009

Ljusstakar

Ett litet inlägg i vintermörkret. Idag berättade min arbetskamrat att det bara är fem veckor kvar tills hon åker till fjällen. Drog mig till minnes att hon ska åka dit i julveckan och till och med jag som hatar matte kunde snabbt räkna ut att attans är det inte längre kvar till jul!!! Jag tror att jag lever i ett vakum med studier, köksrenovering och jobb. Det bara rullar på.......
För er som undrar varför det tar sån tid med vårt kök så kan jag berätta att vi gör allt själva (läs maken) och vi byter det mesta. Tak, väggar, ett fönster, målar de andra fönstrena, nytt golv etc. Målaren som skulle komma för att spackla och måla taket dök inte upp som lovat utan skall försöka hinna med det i helgen. Vi har massor av annat att göra så det gör inte så mycket, men det vore skönt att få det gjort. Denna vecka har vi inte lagat mat hemma en enda gång utan ätit borta eller ute och det underlättar en hel del vill jag lova. I kväll borde vi börja montera skåp, men mitt i detta har jag enormt mycket litteratur att läsa så jag slits mellan det och att vara behjälplig i köket.
I helgen tog vi oss i allafall en ledig dag med lite shopping. JAG, tänk att JAG, var den som shoppade. Brukar det i och för sig vara, skillnaden var bara att denna gång var sakerna till MIG oxå. En svart vinterjacka och ett par höga svarta stövlar samt ett par stövletter. Dessutom tog vi svängen om IKEA för att inhandla de fina ljusstakarna dom fått in. Väntar tills jag kan få plocka fram dem. Dessutom köpte jag två kuddöverdrag och så blev det en stor åttaarmad ljusstake i smide till barnens far på farsdag. Denna valde han ut själv och jag är ju oftast den som shoppar saker till hemmet så det var riktigt kul att han föll för något. Dessa är mina ljusstakar i allafall.

torsdag 5 november 2009

Hej

Hade tre toppendagar i Växjö och bodde jättebra. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att läsa på heltid om jag kunde finansiera det utan studielån, för det är verkligen KUL att läsa. Nästa tur ner blir i januari.
Läget här hemma är annars mycket kökslöst!!! Jag både lagar mat, tvättar, duschar hunden och diskar i grovköket. :o(( Men vad ska man göra? Nu har vi nytt tak och nya väggar i köket i allafall. Både det gamla och det nya köket står i garaget och om två veckor kommer alla vitvaror. Det blev rostfritt till slut. Vi hade ju nästan bestämt oss för svarta, men ändrade oss i sista sekund. Golvet skulle vi ha beställt idag, men det har vi visst glömt! Jag har tagit en del bilder på katastrofområdet, men lägger upp dem en annan dag.

Må gott vänner!