söndag 30 augusti 2009

Back in town

Vet ni hur BRA det känns att jag faktiskt tog steget och började läsa?! Att jag tog tag i mig själv och i allafall ska göra ett försök i att få en högskoleexamen. Jag skriver försök för även om jag tyckte att det var riktigt skitkul i Växjö så inser jag ju att det kommer att bli mycket tufft. Att ha det tufft under ett år eller så är väl okej, men att ha det under _fyra_år känns en aning tufft, men jag ger det ett försök.
Åkte hemifrån kl 5.15 i onsdags morse och kom hem kl 20.30 i fredagskväll. Utan att ljuga kan man nog säga att det enda jag gjort på hotellet var att sova, alla annan tid har tillbringats på universitetet och några timmar på restaurang på kvällen. Fick kontakt med fem trevliga tjejer från närliggande stad som jag hängde på och som jag ska bo med nästa gång. Känns jättebra att ha någon att vara med. Många reste två och två eller i grupp, men jag är/var som sagt ensam.
I går sov jag ut ordentligt och sen åkte vi ner till stan. Handlade lite höstväxter som jag precis varit ute och planterat nu och nya beslag till våra innedörrar. På kvällen såg vi "En shopaholics bekännelse".
Innan jag åkte hann vi se "Män som hatar kvinnor" Superbra fast jag läst boken.
Idag har vi varit på dop. Makens kusins dotter döptes. Nu är vi alla lite sega. Jag har suttit och kollat mina anteckningar lite och testat den nätplattform vi ska använda oss av.
I morgon kör en ny arbetsvecka igång. Jag börjar kl 5.45 !!!

Ha det gott alla!

söndag 23 augusti 2009

Hej

Foto taget av dottern med min nya kamera


Ops, vad tiden går!!
ag förbereder mig som bäst på att bli student. Tidigt på onsdag morgon tar jag tåget mot studentstaden och är borta i tre hela dagar. Letar som bäst studentlitteratur och har både lånat, ropat in på Tradera, beställt nytt och så ska jag hinna med ett besök på biblioteket. Idag fick jag även tag på en blivande kurskamrat så det känns lite tryggare nu att ha någon att hålla ihop med.
Annars gör jag väl inte så mycket mer än jobbar och umgås med min familj. I går hade vi vänner på besök och grillade. Vädret var kanon och kvällen var trevlig. Vi planerar så smått för kräftskivan som antagligen går av stapeln i september. Ska bli roligt. Vi hade alltis stora livliga kräftskivor förr, men nu är det några år sen sist.
Sonens rum blev iordninggjort, men hans beiga vägg gjorde sig helt plötsligt inte alls längre med dom nya möblerna. Nu är tanken att vi ska tapetsera bara den väggen med randig tapet på längden. När återstår att se.

Inget roligt inlägg, mer ett jo-jag-lever inlägg.


söndag 16 augusti 2009

Det går fort.....

Bild från Skärhamn nu i sommar.
Tiden den går så fort! Måndag......torsdag.........måndag........torsdag osv osv
Nu sitter vi här mätta efter en god middag med bl.a gorgonzolafyllda färsbiffar och smörfrästa kantareller plockade nu i em. Ett glas rött till oss vuxna fanns kvar i den flaska som öppnades i helgen och förhöjda middagen ytterligare. Nu ska vi snart inta sofforna för att söndagsslappa framför en film. I morgon är starten på en ny arbetsvecka som för min del börjar med studiedag. 8-16 istället för 7-14, inte jättekul, men vad har jag för val? ;o)
Vi har haft en skön helg. Maken har dock valt att jobba en del. Idag har yngsta dottern och jag varit en snabbis på fölvisning. Sen åkte vi till mormor där äldsta dottern och yngsta kusinen var i full färd med att baka kanelbullar.
Jag har letat en del studielitteratur och försökt orientera mig i Växjö via karta på nätet. Om drygt en vecka bär det iväg och det börjar allt pirra lite. Jag som aldrig gör något ensam ska resa bort i tre dagar helt ensam och påbörja fyra års studier. *pirrpirr* Jag hoppas och tror att jag hittar härliga studiekamrater som jag kan tillbringa kvällarna med. Blandat med pirrkänslan finns en spännandekänsla. Att jag tar detta steget och verkligen gör något med mitt liv. HELT själv!!! Det är grejer det ska ni veta;o))
På något vis så känns det på både ena och andra viset att sommaren är över för denna gång. Även fast vi bara är mitt i augusti och bara fick ett fåtal veckor med riktigt sommarväder. Luften är kallare, det blåser ofta och kvällarna blir mörkare och mörkare.

Önskar er alla en skön söndagskväll!!!

tisdag 11 augusti 2009

IKEA

Jag måste vara en av IKEAS trognaste kunder. Det känns som att jag är där JÄMT ;o)
Slutade tidigt idag och efter att maken kom hem körde vi till IKEA. Fick handlat en Malmbyrå och två Lack hyllor till sonen som ska få det lite fixat i sitt rum.
Köpte även en Lackhylla till dottern, men den är bara en kvadrat.
Ska se om hon kan ha den som sängbord/hylla. Ett nytt täcke fick hon oxå.
Vet ni vad jag ska göra på fredag!?
Jo, jag ska till IKEA ;o)

måndag 10 augusti 2009

Hur gör man?

Foto från Österlen

Hur kokar man kräftor? Havskräftor, fast man kanske kokar alla kräftor på samma sätt?! Vi har alltid köpt i fiskbilen så jag har ingen aning hur man går till väga för att få de godast. Vet du? I så fall får du gärna berätta hur du brukar göra.

Dagen har varit lång. Jobbat 9 till 17. Skulle egentligen jobbat till 17.45, men det fanns inga barn kvar.....
Har dessutom haft en inskolning. Fast jag trivs!!
Blev mest plock här hemma när jag kom hem. Matlagning, tvättvikning, borsta hunden, skala och frysa äpplen, sila den sista flädersaften osv. Nu har vi 26 liter flädersaft i frysen. I morgon ska jag hämta röda vinbär hos mamma. Fast dom får nog hamna i frysen som dom är. Svärmor har svarta vinbär som ska plockas och dom är alltid välkomna.
Läste ut boken i går och ska försöka börja på en annan idag. Ska snart krypa till sängs eftersom jag ska upp 06 i morgon. Kanske orkar jag påbörja boken innan jag somnar. Att jag inte kommer att hinna med skönlitteraturen nu när jag ska börja studera är nog det jag sörjer mest. Nu kommer jag att få lägga all min lediga tid till studielitteratur istället, under fyra ÅR!!! Suck! Jag måste skaffa mig en liten bok och skriva upp alla böcker jag får nys om och som jag vill läsa.........sen.
Hej då!

söndag 9 augusti 2009

Fyrmästarens dotter

Jag har snart läst ut en bok som jag tänkte rekommendera. "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman. En bok som utspelar sig på Marstrand och där Pater Noster (som jag hade med på ett foto i tidigare inlägg) spelar stor roll.
Gillar du camilla Läckberg gillar du denna författaren oxå. Jag ska läsa det sista i boken i kväll.

Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig. Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?

Skogsbad

Idag var det mulet och regnet hängde i luften när vi vaknade. Inte alls vad man hade väntat sig. Vi som skulle till havet!
Efter fukosten bestämde vi i allafall att vi åker till skogen ihop med vänner och plockar bär och svamp. Det fanns myyyyycket blåbär. Vi plockade ca 2 liter sen gav vi upp eftersom det fanns minst lika många mygg :o(( Utan att egentligen leta fick vi även med oss 1 liter kantareller hem som får hamna på en kvällsmacka i kväll.
Innan vi åkte hem ville barnen bada. Med oss var självklart stora vovven som älskar skog och att bada. Dessutom älskar hon att vinna och SKA vara först. Kolla vad som hände då tjejerna skulle simma ut och hämta en pinne.

Vad har dom nu hittat!!
Nä, nä, den där pinnen var ju min.....

tro inte att ni ska hinna först....


...JAG ska vara först!!

Sådär ja!

Men det är attans vad blöt man blir.
Nu är bär och svamp rensade och middagen uppäten. Medans middagen stod i ugnen passade jag och sonen på att rensa i hans rum. Ska ju fixa till där lite innan skolan börjar. Där fanns en hel del att göra sig av med och nu ska vi försöka få sålt hans skrivbord. Sen blir det nog ett IKEAbesök igen i veckan.
I morgon är det ny arbetvecka och troligen lite mer fart eftersom vi är fler som är tillbaka efter semestern. Jag ska dessutom påbörja en inskolning.
Önskar er alla en skön söndagskväll!











lördag 8 augusti 2009

Hälsning från Marstrand

Äntligen kom sommaren tillbaka!!!


Liiite trist att vara tillbaka på jobbet då, men man får göra det bästa av situationen. I torsdags slutade vi lite tidigare båda två och tog med 13 åringarna ut till MARSTRAND. Vi bor jättenära Marstrand, men är "aldrig" där. Det blir i allafall på tok för sällan. Nu körde vi dit och tog färjan över till ön. Började med att bada vid Båtellet och gick sedan hela stigen runt ön. Rekommenderar jag er att göra om ni kommer till Marstrand. Dock får man vara utan barnvagn och mindre barn för det är över klippor och sten, fast "stigen" är bra gjord med räcken, man har jämnat ut gropar i berget osv och det är verkligen värt lite möda för baksidan på Marstrand är ju så olik framsidan där man oftast vistas som turist.


I princip alla sorter av båtar var på väg in i rännan mellan Koön och Marstrand


Man går igenom en liten skog innan man kommer över till baksidan av ön. Bl.a förbi en damm som var full av rosa näckrosor.


Så kommer man då igenom skogen och möts av HAV!!

Låååångt därute kan man skymta Pater Noster


Jag som hade glömt badkläder skulle ju faktiskt kunnat bada ändå ;o))


Maken hade hunnit hem innan mig och gjort iordning jättegoda mackor. Chiabatta med salami och brie bl.a som vi åt innan vi rundade ön
Jotack! Här skulle jag kunna tänka mig att bo. Tror att kåken tillhör GP´s vd. På pooldäcket stod barvagn med rosévin m.m i ishinkar.

Badade på ett par ställen efter vägen och även på badplatsen när vi kom fram till framsidan igen. Innan vi åkte hem fyndade vi lite kläder eftersom ön har rea nu inför den kommande hösten då de flesta butiker slår igen.


Finns en hel del specialbutiker på ön. Bl.a Lexington har en egen liksom Marmimekko.



Vi hade en toppen em/kväll och som varje gång man åker där ifrån tänkte i allafall jag att nu ska det inte dröja så länge till nästa gång.

Idag har vi legat ute vid havet hela dagen ihop med vänner. Hade med både mat och fika och har badat massor. Tillåter vädret åker vi ut i morgon igen.













måndag 3 augusti 2009

The ugly truth

När jag var på bio i fredags visade dom som vanligt kommande filmer.
En av dem verkar vara en sån där riktig "jag-film", en sån där film som jag sitter och bara dumler under och sen tänker på under flera dagar. "The ugly truth" heter den och har premiär i september.
Huvudrollsinnehavaren, eller en av dem, är Gerard Butler som spelade i "P.s I love You" som även det är en film som får mig att dumflina ;o))

Regn hos mig!

Det är BLÖTT hos oss!! Väldigt blött!

Första arbetsdagen över. Jag sov rätt okej i natt, var pigg i morse och har haft en bra dag. Fast det är på tok för lungt. Jag gillar när det händer grejer och rullar på så det har krupit lite i kroppen på mig idag. Vi har i allafall fått möblerat om, pratat och fixat en del. I morgon börjar jag kl 06 vilket innebär att jag slutar tidigt, det är alltid bra :o))
Idag har det regnat här. Det har inte bara regnat, det har verkligen REGNAT !! I princip hela dagen och det har verkligen vräkt ner. Ska årets sommar bara vara två veckor?! Det är i allafall vad vi här på västkusten fick i sommarväder. Än så länge........
Det känns som att mina nya solstolar kommer att vara lika nya nästa sommar.

Jag funderar på att fixa till lite i sonens rum innan skolstart. Har syrran fint måste han ju oxå få det. Fast hans rum är rätt neutralt i färgerna och har inga barnsliga tapeter. Funderar dock på att plocka bort hans skrivbord som aldrig använts till det som det är tänkt för utan bara till att samla saker. Egentligen skulle vi vilja ha in en soffa i hans rum eftersom både han och hans kompisar är speltokiga och borde ha mer än en fåtölj och hans säng att sitta i, men rummet är svårmöblerat trots sina 15 kvm. Ena väggen täcks av garderober och det ställer till det. Har du några tips på bra sajter där man kan få lite tips eller inspiration?

söndag 2 augusti 2009

Så var det över för denna gång

Imorgon är det ljuva slöa livet över och verkligheten tar över. Med andra ord - semestern är slut för denna gång!
Jag har haft en skön semester även om den så klart gått väldigt fort. Har efter många år av önskan fått besöka Österlen och fått se en hel del. Ett är säkert och det är att vi vill dit igen. Kanske bara vi vuxna en helg?
Vädret var toppen första veckan, andra veckan sådär sen har det inte varit mycket att skryta med. Inte om man vill sola och bada i allafall. DET känns lite trist för i och med trist väder har man inte fått dom där sena utesittarkvällar på altanen osv.
Självklart hade jag gärna kunnat ha många fler semesterveckor, men samtidigt trivs jag då det händer saker, rutiner och hösten innebär en hel del nytt för mig så jag ser ändå fram emot att få komma igång igen.
I morgon får barn och hundar klarar sig med hjälp av varandra. Tjejerna är hemma medan sonen har lyckan att ha en bästa vän som bor på en ö på somrarna och där han är gäst just nu. Hämtar troligen hem honom efter jobbet i morgon eftersom det ändå nästan är på vägen hem.
Jag misstänker att jag kommer att sova riktigt dåligt i natt :o(( Gör jag alltid när "något är på gång".

Önskar er alla en riktigt trevlig vecka vare sig ni jobbar eller inte!

Skara sommarland

Igår var vi på Skara sommarland HELA dagen lång. Vi kom när dom öppnade och åkte hem när dom stängde.
Det kändes allt lite osäkert när jag stod och förberedde pastasallad m.m på fredagkvällen och regnet öste ner och det blåste kuling, men lördagen bjöd på ett alldeles förträffligt passande väder för en dag på sommarland.
Det är ganska många år sedan vi var där sist. Våra 13 åringar har bara svaga minnen av det så för dom var det en kul dag. 17 åringen hade med en kompis och dom hade kul på egen hand och höll väl mest till i vattenlandet. Vi åkte tillsammans med min bror och hans familj som har lite yngre barn så vi var nästan överallt i parken för att få alla åldrar tillfredställda.
Det var en mycket trött skara som damp ner här hemma strax efter kl 21. Somnade mycket gott senare på kvällen!!!