fredag 31 juli 2009

Bio


Ikväll har jag varit på bio. Såg premiären av "Sommaren med Göran".
En lättsam, lite småkul film. Bra, men kan lika väl ses på dvd i soffan hemma.
Hela stan myllrade av U2 fans och även vi fick höra på delar av deras repition. tror inte att någon i Gbg kunde undevika det ;o) Vilket LJUD!!!


På väg ut från biosalongen träffar jag på min gamla kompis sen tonåren. Vi har haft kul och tokiga saker ihop men har i takt med män och barn tappat kontakten. Jättekul att se henne igen och nu har vi bytt nummer och ska ses någon dag!

onsdag 29 juli 2009

Lampa

Idag har vi gjort lite av varje. Fast mest slöat ;o) Gick upp med maken och år frukost men var sååå trött så jag var "tvungen" att lägga mig igen. Sov supergott gott till 10. Åkte in till lilla stan för att titta på en taklampa som dottern sagt att hon sett i en diverseaffär. Åkte dit och kikade och där hängde en lampa dom reade ut för endast 99:-. Vi tog den och den visade sig vara så rätt i hennes nya rum.
Passade på att veckohandla, skönt att ha det gjort.
Har plockat av de mesta på våra vinbärsbuskar idag och ska frysa in. Har ingen lust eller ork att varken göra saft eller annat just nu. Däremot ska jag sätta mer fläderblomssaft, men det går ju så snabbt.
Träffade min arbetskamrat på Jc idag. På måndag är man tillbaka igen:o(( Fast det blir säkert bra (även om jag skulle kunna ha semester en så där 5 veckor till....minst)
I natt har vi två gäster. Var sin kompis till 13 åringarna.
På lördag åker vi antagligen till Skara sommarland och leker :o))

tisdag 28 juli 2009

Äntligen

Oj, vad jag är trött!!! Gick upp med maken i morse vid 7 tiden och tog en kortare promenad med hunden. Stannade till i stallet där äldsta dottern redan var för att rida tidigt. Gick sedan hem och väckte Yngsta dottern för att komma iväg till IKEA i tid. Var där strax efter öppningen och gick omkring ett tag innan vi bestämde vad vi skulle ha. Först var vi inne på att hon skulle ha en Expedithylla i sitt rum, men till slut valde vi en Malmbyrå som är dubbel med sex lådor. Hittade en lampa i fyndet och så kom det med en orkideé hem oxå. Paketen med byrån var tunga som attan, men skam den som ger sig. Vi fick ner det från hyllan, på vagnen och sen in i bilen. Som tur var fanns det en pojkvän här hemma som kunde hjälpa mig att bära in det. Sen satte vi igång att montera och efter det sortera och göra iordning alla hennes saker. Jisses, vilken tid det tar!!! Vi har hållt på precis hela dagen. MEN, nu är det jättefint och hon är såååååå nöjd med sitt nya rum. Lite saker fattas som ny taklampa, gardiner, tavlor etc men jag visar några bilder ändå. Väggarna är sidengrå och bilderna visar väl inte exakt rätt färg. Blommorna har små rosa streck i sig längst in så tapeten är på sätt och vis i tre färger, men det syns inte på bilderna.

Före. Bild tagen från dörröppningen.

Efter. Tagen lite längre in än dörröppningen.

Här rivs det för fullt.

Trött dotter ligger och inspekterar nya rummet.

måndag 27 juli 2009

Furuskåp och kalas

Gårdagen VAR stressig även om det blir bra i slutänden. Tänk att man ALDRIG kan lära sig att ta en sak i taget. Jag blir så trött på mig själv när jag gör så här gång på gång.
Höll på med mat och dukning hela fm fram till 15 då gästerna kom. Däremellan hann jag även hämta sonen som kom hem från sin husvagnssemester med kompisen, handla det jag glömt och sälja vårt furuskåp. Man är väl kvinna *phu* Skönt att vara av med skåpet. Det kommer inte alls att passa här när vi ska byta kök så det var lika bra att göra sig av med det. En ringde, hon köpte det och jag fick vad jag begärde. Enkelt och smidigt.
Kalaset blev bra. Otippat kunde vi sitta ute och det gör det hela så mycket enklare. Bjöd på

Risonisallad som är underbart god och som jag gjort många gånger tidigare.

Gjorde dubbelmarinerad fläskfilé. Har jag gjort tidigare, men detta var ett nytt och lite annorlunda recept än det andra jag har. Hittade det HÄRVattenmelon och fetaostsallad var en hit och omtyckt. Ochså första gången jag gjorde.
Utöver detta serverade vi bröd, ost, cocktailtomater, vin, öl, läsk och vatten. Till kaffet hade vi smarriga kladdkakor med grädde.
Födelsedagsbarnet fick mest pengar och en kameraväska till den kameran hon fick av oss. Egentligen var det sagt att hennes utlandsresa tidigare i sommar var present från oss, men man måste ju ha ett paket på själva födelsedagen oxå så hon fick en kamera som hon önskade sig.
Jag som aldrig har eget kalas utan firas ihop med just denna dottern fick lite jag med. Bla presentkort på Lindex och Servera, det goda vinet Amarone och två snygga påslakanset i satin som matchar vårt sovrum. Kakfatet Babell och en kopp med assiett till min finservis Maria vit har jag fått tidigare.
Idag har maken jobbat igen och jag har påbörjat min sista semestervecka. Lite ångest har jag allt för jag trivs verkligen med att lunka runt här hemma. Sen vet jag ju att hösten innebär en massa nytt och mycket som kommer ta tid så det är med blandade känslor jag närmar mig den.
Idag har regnet öst ner hela dagen och det har passat oss ganska bra. Sonen har haft en kompis här och jag har fixat iordning efter kalaset, rensat lite här och där, tvättat, klippt recepet m.m En lugn och skön dag.
När maken kom hem blev yngsta dotterns rum klart. Hon är SÅÅÅ nöjd över det och det blev verkligen bra.
I morgon kör vi nog till IKEA för att hitta lite saker till henne samt gardintyg.
Hej så länge!

Betongblad

Jag måste ju visa er hur min gjutning blev !!! Det har jag ju glömt att göra.

Detta är jag mest nöjd med.

Jag har hunnit med två omgångar. Den första gången gjöt jag ett jätteblad och ett mindre, men när jag tog bort bladen visade det sig att jag inte borde lagt beton utanför bladet. Kunde jag kanske ha räknat ut redan innan ;o) Maken säger att han har maskiner så han kan få bort "överbliven" betong så vi får väl se om vi kan fixa till dem.
Här ser ni skillnad på betong utanför eller innaför bladet :o)

Omgång nummer två gjorde jag ett mindre rabarberlöv och två funkislöv. Funkislöven lossnar JÄTTElätt från betongen.
Har lite betong kvar så jag ska ge mig på att testa något mer. Ska bara fundera ut vad.

söndag 26 juli 2009

Skara sommarland

Vi försöker hinna med Skara sommarland i sommar.
Någon som vet något företag etc som erbjuder rabatter på inträdet?
Alla tips mottages tacksamt!

lördag 25 juli 2009

Insikt

Jag har under dagens gång verkligen kommit fram till att jag måste ha en skruv lös....eller förmodligen flera.
Näst äldsta dottern fyller år i morgon och det har jag ju vetat i si så där snart 17 år. Att vi brukar fira våra barn eller ja, alla familjemedlemmar med kalas för släkten vilket brukar innebära ca 25 gäster är inte heller något jag överraskas av eftersom detta skett de sista 18 åren. Att vi alltid bjuder på mat, ja, det borde jag ju känna till eftersom det är jag som alltid gör den så............VARFÖR får jag då för mig att renovera ett rum bara några dagar innan? Varför ska jag sälja vårt furuskåp i köket samma helg, ja tom samma dag? Varför ska jag testa recept jag aldrig använt mig av tidigare och som därför kräver mer tid?Varför köper jag inte hennes present någon annan dag än dagen innan?
Och varför sätter jag mig HÄR?!
Jag har nog inte bara några skruvar löst, jag måste vara dum på riktigt!

fredag 24 juli 2009

Changeling


Igår såg vi en film. Egentligen har vi inte alls tid att titta på filmer nu, men eftersom den skulle lämnas tillbaka idag så passade vi på. Vi såg Changeling en mycket bra och gripande film som dessutom är en sann berättelse.
I kväll har vi bara ett av fyra möjliga barn hemma. Mycket ovanligt. Vi har faktiskt en film på nu oxå "Burn after reading", men jag tittar med ett halvt öga.
Tapeterna är hämtade idag och färg köpt. Så mycket mer är inte gjort och jag ser framför mig ett kalas på söndag i ett mindre kaos. Men vad gör man? Dygnet har bara 24 timmar och jag har världens mest noggranaste man ;o)

torsdag 23 juli 2009

Räkor

Igår när vi åt lax till middag var egentligen tanken att vi skulle njuta av färska räkor med tillbehör. Vi var båda sugna på det.
Tills jag fick se det högsta priset jag någonsin sett på färska räkor.
369:- kilot!!!!
Nä, SÅ gott är det inte. Har dom doppat stjärtarna i guld?!

Regn

Strax innan kl 8 i morse var jag och hunden ute och gick.
Kom hem, åt frukost och sen körde vi till Orust och lämnade sonen hos kompisen som är på husvagnssemester.
Idag har det regnat konstant. Jag klarade mig från regnet under promenaden, men sen har det regnat och regnat och....
På väg över Tjörnbron.
Efter en kopp kaffe med kompisens mamma fortsatte vi och tog vägen om Göksäter på hemvägen. Göksäter är ett ställe som ligger mitt ute i ingenstans på Orust och som med åren blivit större och större. Förr om åren åkte jag ofta dit och köpte tyg till gardiner m.m och då var det inte alls stort , men nu har dom nog det mesta utan livsmedel. Eftersom det regnat konstant idag så vi var vi långt ifrån ensamna där. Där var överfullt!!!! Både på parkerinegn och i själva varuhuset. Ett mindre kaos. Men vem har bråttom på semestern?! Vi stod snällt i kön och fick de få varor vi plockat till oss. Bla köpte jag en ljuslykta jag länge velat ha och ett par vita crocskopior. Efteråt fikade vi med räkmacka i cafeterian innan vi körde hemåt.
Min nya ljuslykta

I kväll har vi fortsatt att spackla och fixa i dotterns rum. Tapeterna har kommit och ska hämtas i morgon. Sonen ringde nu i kväll och berättade att han fått två makrillar varav den ena har rökts och ska tas med hem. Jätteroligt!
Äldsta dottern är på bio och ser Harry Potter och resten av familjen sitter framför en film som jag oxå småtittar på.
Har precis spikat menyn för kalaset vi ska ha på söndag för vår 17 åring. I morgon ska jag handla och städa.

onsdag 22 juli 2009

En skön dag

Idag har det varit en mycket behaglig dag. En sån dag man önskar att alla dagar var :o))
Mitt mål var ju att komma upp tillsammans med maken vid 7 snåret för att ta min morgonpromenad, men då sov jag såååå gott och tungt att jag låg kvar. Skulle bara ligga en liten stund till och vips var klockan 09!!!
Efter frukosten tog i allafall jag och yngsta dottern vår 7 km promenad med stora hunden och efter det satt vi ute på altanen och softade. Maken kom hem och fikade med oss och så kom regnet. När vi gick var det såå varmt, men lagomt tills vi satte oss ute började det droppa. Gissa hur glad jag är över vårt nya tak på altanen på baksidan..Guld värt att ha såna här tillfällen så man slipper fara och flänga med alla dynor etc som måste in.
Var uppe på vinden och letade fram lite böcker till dottern som har plöjt igenom sin bokhög och när hon hittat en och lagt sig tillrätta och läste satt jag och surfade medan sonen spelade med en kompis.
Efter ett tag körde vi in till vår lilla stad och shoppade lite. Hittade en svart blus, en flaska vitt vin och en bit lax. Dock inte i samma butik ;o)
Nu i em har vi ätit grillad lax, ratatouille, örtsås och druckit vitt vin. Jag älskar ratatouille, men tyvärr hittade jag inte mitt vanliga recept utan fick komponera ihop ett eget.


I morgon är vi lovad kraftigt regn :o(( Får se om jag hinner med en promenad. På fm ska jag köra sonen till en kompis som är med sin familj i husvagn på Orust. Där ska han vara i 3-4 dagar. Fiska, bada osv

Colorama som lovade oss tapeter idag har INTE ringt :o(( Som tur är har vi inte hunnit så pass långt att vi är klara för tapetsering så det gör inte så mycket, men jag hoppas att vi får dom i morgon.

Ta er gärna en titt på förra inlägget och se om ni kan komma med råd.

Högblankt

Jag vill ha råd!!!
Varför ska man INTE välja högblanka köksluckor???
Vi funderar på att välja det till vårt nya kök, men hur är dom egentligen i verkligheten? Tål dom lika mycket osv? Är det kanske tom BÄTTRE med högblankt än matt?
Vill höra allt från egna erfarenheter till sånt ni hört på stan.

tisdag 21 juli 2009

Storm

I morse blev det inte alls någon promenad som det var tänkt. Det har stormat hela dagen och jag verkligen HATAR storm, så behöver jag inte är jag knappt ute sådana dagar.:o((
Maloppa var här med sina två pojkar och vovven i fm. Vi fikade, pratade och kikade på bloggar. Tycker det är kul att ha någon som förstår det här med bloggar och vad det är man pratar om när man nämner det. Mina andra vänner tror att en blogg, det har man om man är kändis........typ *s*
På em var mamma mfl här för att gratta namnsdagsbarnet i familjen. Vi firar egentligen inga namnsdagar, men vi har tvillingar och då dom var yngre beklagade dom sig någon gång över att inte ha en egen dag att fira och det var då detta firandet kom till.
Vi bjöd på grillat med dvs tillbehör.


Första gången jag testade att grilla baconlindade sparris. Jättegott!



Zetas Kalamataoliver är outstanding!



Köpte vattenmelon för 4:-!!!! kilot häromdagen. Det var godaste melonen i sommar. Söt och god och med SMAK.




Testade att göra de goda morötterna jag åt på "Börje Olssons skafferi" i Simrishamn då vi var där (fick receptet via mail) och även mina blev goda även om jag nog ska ta lite mindre vitlök nästa gång.

Nu i kväll har vi spacklat lite i "renoveringsrummet" och i morgon ska vi grunda väggarna som ska målas. Troligen kommer tapeten oxå.


Nu hoppas jag att stormen kan avta och att det kan bli en promenad i morgon istället. Nu väntar duschen och sängen.
Hej så länge!

måndag 20 juli 2009

Hallon och tapeter

Imorse gjorde jag det som jag hade tänkt göra _varje_dag under min semester. Tog en morgonpromenad den vanliga 7 km rundan. Kändes SÅ skönt efter duschen när jag satt och åt frukost. Dessutom såg jag att vårt "katastrofområde" mellan hus och garage blomstrade med hallon. Jättemycket!!!
Har hört att det ska vara ett hallonår i år och det verkar stämma. Plockade av de jag kom åt + några blåbär och våra mogna vita smultron. Blev gott med en del av det på frukostyoghurten. Resten tog vi på glass nu i em tillsammans med min bror och hans familj.
I fm fick vi äntligen åkt in till Colorama och beställt tapet till en fondvägg i dotterns rum. Hon har ända sen i julas talat om för oss att man KAN inte ha gula tapeter med prinsesskronor på bården när man ska gå i sjuan!!! Nu äntligen har vi satt igång. Har rivit tapeter i em och i morgon ska vi spackla. Kom på att vi ska ha kalas för näst äldsta dottern som fyller år på söndag och då hade det gärna fått vara klart.
När vi hade beställt tapet åkte vi hem till min bror och fikade. Dom små kusinerna ville så gärna följa med hem så då tog vi med dem och nu har alltså min bror och hans sambo varit hos oss och fikat och hämtat hem sina barn.
Dessutom har jag fått bokat in mig på en fotokurs som ingår då man köper en Nikon. Jag har bokat både tåg och hotell till jag ska till Växjö och bli student. *pirrigt* så här går det undan.
I morgon är målet att komma iväg på en promenad igen och sen får vi besök av Maloppa och hennes pojkar.
På em kommer mamma mfl för att fira namnsdag med oss. Funderar på om jag ska bjuda på middag. Vet bara inte vad. Får fundera vidare....
Hej så länge!

söndag 19 juli 2009

Söndag


Det blev ytterligare fläderblomssaft satt. Gott att ha i höst.

Idag hade vi tänkt greja hemma, men efter ett par vakna timmar då jag bl.a hann sila fläderblomssaft bestämmde vi för att åka ner till stan. Bytte ett minne till vår ena dator, kikade på Ballingslöv kök på Svenska Hem. Där hade dom för övrigt 50% på en massa saker. Bl.a från Himla, Spira och Cult Design. Köpte jag något?! Nej!! Som alltid blir det det tilt i huvudet på mig när jag springer på sånt här. Jag kollar och kollar och kollar, plockar på mig lite grejer för att sedan lägga tillbaka dom. Suck!
Var även en sväng på IKEA där vi studerade deras kök mer ingående nu när vi vet vad och hur vi ska ha det.
Givetvis slank det med lite smågrejer hem.

En som har saknat skogsturerna
Nu i kväll har vi gått en sväng i skogen med ena hunden. Känns som evigheter sen. Kan meddela alla svampplockare att nu är kantareller här!!! Tyvärr är mördarsniglarna lika förtjusta i dem som vi :o((
Allt det gula på fotot är kantareller.

I morgon börjar maken jobba igen efter fyra veckors semester. Jag har två kvar. Undra vad jag ska göra under dom?! Nu ska jag i allafall hamna i soffan framför en film.

lördag 18 juli 2009

Äntligen mitt!

Jag har äntligen blivit ägare till ett våningsfat från Koziol. Fick det av min snälla mamma när jag fyllde år!!

Hantverk

Idag har vi haft en riktig skön dag.

Jag har gjutit två rabarberblad mellan skurarna och det ska bli riktigt roligt och se om jag fixar detta. På måndag är det dags för resultatet. Blir det bra är jag sugen på att försöka mig på andra saker oxå.

Här får dom ligga och bränna ordentligt tills på måndag. Ser nästan lite otäckt ut med svarta säckar.

Sen fick jag fram min symaskin, den har nog inte sett dagsljus på år, och sydde de kuddöverdrag jag planerat sen i våras. Nu är dom klara och pryder vår ena altangrupp som vi har under det nya taket på baksidan.

Eftermiddagen/kväll tillbringade vi i ett regnigt Göteborg, promenerandes längst Avenyn m.m medan våra barn och en pojkvän var på bio.
Nu har vi lämnat av sonen hos en kompis där han ska sova i natt, precis ätit varma smörgåsar, hällt upp ett glas vin och ska titta på en av de tre filmer vi hyrde med oss på vägen hem.

Min ros är så jättefin just nu och blommar med massor av blommor och doftar underbart. Den ska få flytta till en stor kruka i höst. Står med på listan över "att göra utomhus i höst".

Önskar alla en trevlig lördagskväll!

fredag 17 juli 2009

Utflykt

Idag har maken och jag varit på utflykt alldeles själva. Ja, ena hunden var med oss, men det var nog första gången vi inte fick med oss ett enda barn.
Vi körde till Sundsby säteri där Margareta Huitfeldt levde på 1600 talet och som gjorde en jättedonation till Göteborgs gymnasium och därmed fått både skola och plats uppkallad efter sig. Stället är idag öppet för allmänheten och jättemysigt. Där finns en kaffestuga och butik. Nu stannade vi inte till på själva säteriet idag utan valde att promenera en av vandringslederna i det naturreservat som säteriet ligger i. Nu i efterhand kan jag tycka att ordet promenera inte kanske är det rätta utan kanske borde man använda bestiga/klättra/krypa för att komma närmre verkligheten.
Vi gick den längsta leden som tog oss genom skog, över berg med utsiktsplatser och genom grottor.
Vi var lagomt möra när vi kom tillbaka till bilen.
Sen styrde vi färden mot Skärhamn där man som bäst höll på att förbereda för helgens Träbåtsfestival.
Jag gillar namnet!
Skärhamn har en GLAD kyrka :o))
Körde vidare och över till Klädesholmen som är en liten ö med broförbindelse. Här kan du övernatta på Salt&sSills flytande hotell!
Där låg oxå världens mest snabbgående flytande bastu.

Efter Klädesholmen styrde vi hemåt.Tänk att jag bor så nära så många fina och mysiga ställen. Man borde ta sig tid till att utforska sin omgivning lite mer.

Dagens tur avslutades i en bygghandel där det inhandlades finbetong. I morgon ska jag gjuta rabarberblad!!