torsdag 18 juni 2009

Tröttast

Idag har det varit en tokigt trött dag!!! Jag vaknade kl 02 i natt och tror nog inte jag sov mer än någon timma innan jag skulle upp kl 5.45 igen. Idag har jag gått som i dvala och det här håller ju snart inte längre.
Slutade tidigt och när vi uträttat en del ärenden veckohandlade vi. När vi kom hem orkade jag inte ens packa upp varorna utan stöp i säng. Sov i en timma och sen har em funkat hyfsat. Önskar mig en natt med god sömn!!
I morgon är det midsommar!!! En av mina absoluta favorithögtider! Vi har i nästan 20 års tid firat här hos oss, flera familjer och så blir det även i år. Dessutom är vårt tak över altanen på baksidan KLART!!! Underbart!
Har börjat förbereda morgondagen lite och har bl.a gjort iordning en tårta.
Bara en vecka kvar till semestern!!!!

Önskar alla en trevlig midsommar!!!

måndag 15 juni 2009

Halsfluss

Har lyckats med det omöjliga!!! Idag kl 12 fick jag en tid till vårdcentralen 13.45 till sonen som är sämre. Jag tror aldrig jag har lyckats knipa en tid samma dag jag ringt utan blir alltid hänvisad till den öppna mottagningen = 2 timmars väntetid eller jouren.
Stack ifrån jobbet lite tidigare och hämtade sonen och visade upp honom för läkaren. Det var som vi trodde, halsfluss. Läkaren var bra lustig. Antagligen ganska nyutexad för hon hälsoundersökte honom så nogrant att jag nästan till slut var rädd att hon hittat något hjärtfel eller så. Jag tror hon lyssnade på hans bröst i 3-4 minuter. Sen tittar hon honom i halsen och utbrister att hon förstår varför han har ont. Säger att hon vill ta en snabbsänka och en temp. Jag frågar om det inte vore bra att ta ett halsprov oxå eftersom jag vet att han lätt får halsfluss. Nja.......en viss % av befolkningen har halsfluss bakterierna i halsen jämt så det är inte säkert att han har det även om det skulle visa det på provet ! Que?! Men så säger hon att eftersom han är så påverkad så är det nog lika bra att ta ett prov. Vi går till labb och han har en temp på 39,8, hög sänka och sköterskan säger "Ja, att du har halsfluss råder ju inget tvivel om" Vi går tillbaka till läkaren som läser upp provsvaren för oss och poängterar att det trots det positiva halsprovet inte alls är säkert att det är halsfluss. Men hon tycker kanske att han ska testa penecillin ändå, men som sagt det kanske inte alls var halsfluss. Hade lust att tala om att jag faktiskt inte hade gått därifrån utan ett recept. Nu ångrar jag att jag inte frågade vad som ska krävas för att man ska säga att det är halsfluss man har. Nästan 40 graders feber, halsont, klart påverkad hals, positivt test borde väl vara ganska klara besked eller?
Nu knaprar han penecillin och vi hoppas att ingen annan får smittan för då ligger vi lagomt till midsommar.
Trots att jag låg vaken en hel del i natt och var urtrött i morse har dagen funkat väldigt bra. Nu i kväll har jag och yngsta dottern varit hemma hos en kompis där vi även träffade en annan kompis. Fikade, skvallrade och hade trevligt. Bokade in en vinkväll om någon vecka.
Maken är i full färd med att lägga kanalplasten nu. Blir bra även om den inte alls är så transperant som jag trodde den skulle vara.
En bild på mina tomatplantor som pappa hade med. Tre olika sorter som jag hoppas ska ge goda tomater senare i sommar.

söndag 14 juni 2009

Söndag

Å, jag är så glad!! Detta är första dagen på många dagar då jag hållt mig vaken hela dagen. Det har alltså varit så illa att jag faktiskt sovit några timmar varje dag. Jag har helt enkelt inte kunnat hålla mig vaken.
Idag vaknade jag tom kl 8 och gick upp. Efter frukosten putsade jag 15 av våra fönster och väntade på att barnen skulle vakna. På fm åkte mamma, jag och yngsta dottern till IKEA där jag fyndade blockljus, hittade tyg till kuddar jag ska sy till altansoffan, innekuddar, 12 härliga glas med turkost mönster m.m
Väl hemma igen grejade vi på utsidan. Nu är det äntligen färdigmålat och i veckan börjar vi lägga taket. Ser ut som att vi blir klara till midsommar om allt stämmer.
I går såg vi filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret igen" Rekommenderar den INTE. Vilken urkass film.
Tyvärr blev sonen sjuk i halsont och feber i går så han har legat hela dagen. Som tur är så jobbar jag tidigt i morgon och kommer hem vid 14. På kvällen ska vi iväg och kika på kattungar. Dock inga som vi ska ha ;o)
Två veckor kvar till semestern!!!

Trevlig vecka!

Paj med fetaost

Camilla och Sara bad om receptet på pajen med fetaost.
Den är verkligen jättegod!

Paj med fetaost, spenat och tomat
För 6 personer.

Ingredienser
Pajdeg: 125 g kylskåpskallt smö
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 – 2 msk iskallt vatten
Fyllning:
4 ägg
4 dl Mjölk 3%
salt
peppar
200 g färsk spenat
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
2 färska tomater

Gör så här
Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt mer vatten om degen är för torr. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Tumma ut pajdegen i en pajform. Picka botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200°, ca 15 minuter.Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°. Rör ihop såsen och ställ kallt.Servera pajen med sallad

Bok


Här om dagen kom mamma med ytterligare en nyutkommen bok. Jag har ju precis fått en leverans från Adlibris.
Visste inte ens att Anna Jansson kommit ut med en ny bok, men det hade hon och nu är jag riktigt inne i den.
"Först när givaren är död"
Beslutsamt gör Frida Norrby ett veck på sin yllekjol och samlar ihop barnets kvarlevor i tyget. Hon stryker över huvudskålen. "Du lilla, du lilla ... vad gjorde de med dig?" Tyst! Är det någon där? Hon blir stående med spaden i ena handen och lyssnar. Om han följer efter henne nu är det inte längre behagligt. "Helge är det du?" Nej, de steg hon hörde nyss var kortare och lättare. En levande människas steg. Somliga anser att hon blivit förvirrad och paranoid efter makens död och kanske är det sant. Natt efter natt ger sig Frida ut för att gräva enligt de kartor hon funnit i bankfacket. Hon visste inte ens att Helge ägde ett bankfack i stan. När Frida varit borta har någon sökt igenom hans skrivbordslådor och lämnat ytterdörren öppen. Med stigande förvissning inser hon att de kartor hon fått i sin hand kan skriva om Sveriges historia. Bara man finner den heliga griften. Försommaren står i sin skiraste grönska runt ruinen av det gamla Cistercienserklostret och Kungsgården. Polisen utreder en mordbrand vid Roma kyrka. När kriminalinspektör Maria Wern är på akvarellkurs får hon veta att distriktssköterskan, Ingrid Bogren, har varit försvunnen sen ett dygn tillbaka. Sköterskan var den sista som såg Frida Norrby innan branden.
Nu har jag en ordentlig bokhög för sommaren. Väntar bara på den där goa värmen som gör att man kan slappa ute på altanen med en bok. Tyvärr verkar den vara långt borta :o(
Nä, nu ska jag till IKEA!!

lördag 13 juni 2009

Blomvandring

Inatt har jag sovit riktigt skapligt om än inte helt ostört. Otroligt skönt.
I fm åkte jag, maken och yngsta dottern till ett stort köpcentrum några mil hemifrån. Där köpte dottern för sitt presentkort på Gina Tricot, jag handlade en blus och två bh och så var det dags för påfyllning av Matrix balsam från Bellbox. Maken uppdaterade oss från systembolaget medan jag roade mig i roligare butiker. På hemvägen körde vi vägen om Media Market där vi bytte en kamerväska. Innan vi åkte hem stannade vi till hos mamma som bjöd på fika och lånade deras film "Vi hade i allafall tur med vädret 2".
När vi kom hem grejade jag lite på utsidan. Klippte en del växter, planterade om en blomma, flyttade en Vallmo och sådde lite mer sallad. Allt blommar så underbart nu. Vi har en eländig slänt neranför vårt hus och där har vi planterat allt möjligt. Rabatter vi lagt igen, gåvor från trädgårdsgalna vänner osv osv. Den blommar i omgångar nu och det mesta ogräset är borta. Verkligheten ser bättre ut än bilderna, men jag lägger in dem ändå.
Pion är min absoluta favoriblomma. Jag har ärvt dom av svärmor som tog bort dom för annat. Pionen är rätt svår att få att må bra när den flyttas, men nu efter några år så kommer det rikligt med blommor. Snart blommar dom för fullt!
Vi har trädäck runt större delen av huset. Det är högt i framkant och på baksidan går det mellan hus och berg. Det är där vi sätter tak nu. På gaveln innan man kommer till baksidan har vi lagt vanlig sten i en liten slänt och för några år sedan satte jag ett fåtal plantor med Murreva där och den verkar trivas förträffligt för i år väller det över av blommor där.
På baksidan har vi en del krukor stående. Både med blommor och med kryddor. Här satte jag ut en ros som stått inne. Ska se om den blir något att ha.
I berget på baksidan växer bla en rhododendron. Vi har två på framsidan oxå, men dom är överblommade nu. Denna har dock lite kvar.

Idag har vi haft uppehåll hela dagen så vi håller tummarna för fortsatt fint i morgon så kanske vi äntligen får målat taket en sista gång. Midsommar närmar sig.......

Nu ska jag snart ta ut en underbart god fetaostpaj ur ugnen som vi ska njuta av så snart familjen är samlad.

fredag 12 juni 2009

Trivseldag

Idag har vi haft så dåligt väder att det antagligen inte går att slå. Regn konstant hela dagen.
Lite synd eftersom vi haft studiedag på jobbet och haft trivseldag.

Vi var på ett mysigt säteri där vi blev guidade, gick en tipspromenad och blev bjudna på lunch. Mycket trevlig dag trots vädret och efter lunchen fick vi ledigt. Stället ligger inte många mil hemifrån och vid havet med en fin natur så hit ska jag åka när vädret är bättre så man kan vandra i omgivningarna. Ska tydligen finnas en hel del att se där.

Idag har vi bröllopsdag. Hade tänkt ordna något mysigt, men det fanns helt enkelt inte ork till det. Jag har fullt sjå med att orka med en dag även om det känns lite lättare nu än i början av veckan.


Nu i kväll gjorde vi iordning quesadillas. Enkelt och gott.
Nu hoppas vi på bättre väder snart så vi kan måla vårt altantakbygge en gång till innan taket ska på.

Trevlig helg!

onsdag 10 juni 2009

Trött


Det går i ett rasande tempo nu. Jag hinner inget mer än att jobba och delta på de aktiviteter som förväntas av mig.
I måndags jobbade jag sent och därefter hade vi möte. Var hemma först kl 20. Dagen därpå jobbade jag tidigt, men var direkt efter jobbet med sonen på vårdcentralen där han undersökte sitt knä. På kvällen var vi på skolavslutning för våra 6:or. Sista skolavslutning som vi är med på som föräldrar. I högstadiet är man inte så välkommen längre........Var hemma 21.
Idag har maken varit med äldsta dottern och gjort ett sömnEEG. Jag hade ingen möjlighet att ta ledigt. Hade utvecklingssamtal inbokade på jobbet. Undersökningen var lyckad och nu väntar vi på svaren. Tid för magnetröntgen har kommit. Sover ganska dåligt om nätterna vilket säkert oxå resulterar i att jag känner mig HELT slut.
I morgon slutar jag tidigt och ska åka direkt hem!!!! Att man kan se fram emot något så banalt ;o)
Jag har fått en hög med nya böcker från Adlibris, jag har nya numret av Hus&Hem, men just nu finns det inte en tanke på att varken orka eller hinna ta tag i dem.
Jag hoppas lugnet infinner sig i helgen. Då måste jag i och för sig skrapa fram vårt hem under veckans förfall, men så mycket annat har vi inte planerat.
Näst äldsta dottern är på utlandssemester och gottar sig, äldsta dottern slutar skolan på fredag och sen har alla barnen sommarlov!!!
Själv jobbar jag drygt två veckor till och för första gången på många år ser jag fram emot min semester.
Slutbetalade Österlenveckan idag och det verkar som att äldsta dottern följer med oss vilket känns tryggt efter som läget är som det är med henne just nu.
Detta måste väl vara det ABSOLUT tråkigaste inlägg jag gjort!!!!!
SORRY!

söndag 7 juni 2009

13 år


Helgen är snart över och sen igår har vi fyra tonåringar i familjen.
Våra 12 åringar blev 13 i går och eftersom det var nationaldagen var det många som flaggade för dem ;o) Det var dom i allafall helt övertygade om som yngre.
Dom blev ordentligt firade med stort kalas för släkten och många presenter. Först på topplistan hamnade Nintendo DS och Sims3. Dessa har gått varma sen i går.
Vädret var inte vad vi helst hade önskat i går så vi fick sitta inne, men det gick det oxå även om det hör till att sitta ute på deras kalas. Gångerna vi inte kunnat göra det är få.
Idag har vi haft riktigt midsommarväder. Ena stunden riktigt varmt och soligt för att sedan ösregna. Trist eftersom vi kom igång ordentligt på utsidan med att plantera m.m Jag fick fem stora fina tomatplantor av min pappa i går + lite andra plantor och dom hann jag precis få på rätt plats innan den värsta skuren kom.
Nu är altantaket snart klart. Kanalplasten kom i fredags och ligger i garget i väntan att få komma på plats. Tror att detta kommer bli fint som snus när det är färdigt. Nu är jag på jakt efter en armeringsmatta som jag ska göra om till spaljé/vindskydd.

I morgon blir en lång dag med möte efter arbetsdagen. Vi ska träffa föräldrar till våra nya barn som börjar till hösten. Kör till jobbet vid 8 och antagligen inte hem förrän 19.30.
Trevlig vecka alla!!

torsdag 4 juni 2009

:o(

Usch, det är så mycket huvudbry hos oss just nu. :o(
Den ena dåliga upptäckten efter den andra dyker upp och utöver det är det annat att ta ställning till, fundera över osv
I tisdags var vi med vår äldsta dotter hos neurologen och idag kom en kallelse till EEG redan på onsdag. Känns skönt! I natt var det dags igen! Kom in i hennes rum runt 4 tiden för att hitta henne okontaktbar och i någon form av anfall. Jag sover så dåligt just nu att det mesta bara känns jobbigt.
På lördag fyller våra yngsta 13 år och givetvis ska deras dag bli bra även om det sista jag egentligen orkar ha nu är ett stort släktkalas.
Idag var dom och hälsade på i sin nya klass inför 7:an och båda tyckte att det kändes bra. Skönt med lite positiva vibbar bland det eländiga.
Nu ska jag försöka sova för det blir en tidig morgon i morgon.

Kram på er!

måndag 1 juni 2009

Hav

Vilka dagar vi haft!! Underbart väder.
I går mellan firandet av mammor åkte vi en sväng till havet. Parkeringen var näst intill full och på klipporna låg lika mycket folk som om vi varit där en dag i juli.
Vi hade inte mycket tid för badande och barnen hoppade över det trots att dom bytt om till badkläder. Badade gjorde däremot hunden.

Annars har vi hållt på med vårt blivande altantak dessa dagar. Om en vecka har vi blivit lovade kanalplasten och det hoppas vi stämmer så vi kan fira midsommar torrskodda :o))

Idag blev vi åtta stycken till middag helt oplanerat. Som tur var så hade vi kvar en del rester från helgen så det blev mixed grill. Nu ska jag snart bänka mig framför favoritprogrammet "Halv åtta hos mig". Trots det jättefina vädret. Kanske tar jag en liten promenad efteråt istället.