tisdag 26 maj 2009

Sliten

Vilken dag det varit idag!!!
Känner mig ursliten i kroppen. Trött, svag och bara väldigt.....trött!!!
Har haft med mina 12 åringar på jobbet idag + två kompisar till dem. Praodag!
Har varit på möte och hunnit förbereda ett utvecklingssamtal. När jag kom hem däckade jag efter middagen! Sov i två timmar och nu är jag ändå lika trött. Frustrerande.
Vädret är mycket konstigt och dom varnar för åska så jag antar att det är det jag känner av.
Hoppas att jag sover bra i natt och vaknar pigg. Börjar sent i morgon och startar upp med ett utvecklingssamtal.
Det är mycket runt omkring just nu. Klassplaceringar inför 7:an för mina tvillingar, läkarbesök för äldsta dottern och så alla dessa sociala kvällar med klasser m.m
Nä, usch, vad gnälligt det blev.............jag återkommer i morgon på bättre humör.

söndag 24 maj 2009

Söndag

Idag har det varit en riktigt härlig dag!
Först en riktigt lång sovmorgon och efter lite donande här hemma tog jag och yngsta dottern en långpromenad (7km) med ena hunden. Vi gick på 1 timma och 5 minuter och nu är tanken att vi ska slå detta nästa gång. Mina nya joggingskor är underbara!!!
Maken han fortsätter med takbygget och sliter och sliter. Han e duktig han och såååå noga.
Jag har roat mig med mer ogräsrensning, gräsklippning och matlagning.
Idag åkte grillen fram och vi grillade hel fläskfilé och en massa grönsaker.


Har ni testat att "grilla" fetaost? Om inte så gör det. Smaken blir underbar!!


Just nu längtar jag tills min beställning från Adlibris kommer. Älskar att slappa på altanen med en bra bok.
Dagen började med småregn, men nu vid 20 tiden är vädret kanon och vi satt just ute och åt glass och drack kaffe. Nu väntar en ny arbetsvecka och dagen i morgon blir låååång. Börjar 6.45 och slutar 14, men har möte mellan 17 och 20 och jag borde jobba tiden emellan för att förbereda de utvecklingssamtal jag har kvar. Jag får se i morgon hur jag gör.

Önskar er alla en bra kommande vecka!!

lördag 23 maj 2009

Poppeln anfaller

Idag har tiden bara flugit iväg. Vi hjälpte min syster att flytta på fm. Det gick ganska snabbt och smidigt så när kl var 13 var vi hemma igen. Jag tog itu med lite ogräsrensning medan maken fortsatte med vårt tak på altanen på baksidan.
Nu börjar det ta form och vi väntar på att kanalplasten ska levereras. Kanske hinner vi klart till 12åringarnas 13 årsdag.
Som tack för flytthjälp bjöd mamma på middag!! Ännu en dag utan matlagning *me like*
Jag, yngsta dottern och ena hunden tog en promenad in till mamma medan dom andra tog bilen. Drygt 7 km är det dit så vi har fått dagens motion.
På hemvägen köpte vi lördagsgodis och nu ska vi kolla Robinson. Håller vi ögonen öppna har vi en bra film som väntar därefter.

Poppeln har invaderat oss!!!! Det flyger poppel bös/frö/damm ÖVERALLT!!! Ute ser det ut som snöfall och inne ser det väldigt dammigt ut! Har aldrig varit med om något liknande.
Så här såg det ut på vårt golv efter det att altandörren stått öppen och det är alltså INTE damm ;o)
Nä, nu väntar soffan!

torsdag 21 maj 2009

Kalas......igen!

Vi kalasar vidare. Maj månad går verkligen i tårtans tecken. Vi har redan hunnit med att fira svärfar, min styvfar, svägerskan, ett kusinbarn, barnen har fått en ny syssling och idag var det brorsdotterns tur att firas. Vi bjöds på min brors goda hamburgare sittandes ute i solen och rosa marsipantårta till kaffet. En perfekt meny på ett 5 årskalas. Gårdagens kväll tillbringades hos vänner med god mat och trots att tiden mellan vi anlände dit och man slutade jobbet var oerhört stressad blev kvällen mycket trevlig. I morgon är jag och barnen lediga medan maken jobbar. Jag har bjudit hit mina närmsta arbetskamrater på lunch. Ska bjuda på Ädelostpaj och en Fetaostpaj och till kaffet en underbar Hallonpaj. Pajigt värre.......
Annars lever livet väl med oss även om det finns ett svart litet moln där med lite oro.
Önskar alla en riktigt trevlig helg!

söndag 10 maj 2009

Nyskodd

Jag har inte lagat mat en enda dag den här helgen och diskmaskinen har fått en ordentlig vila. Vi har kalasat i dagarna två, hos andra!
När jag inte kalasat på god mat, tårta, grillad frukt osv har vi tillbringat tiden i storstan shoppande. Ena dagen för att köpa saker och andra dagen för att byta till rätt storlek. Nu är maken, sonen och jag nyskodda. Maken och jag i joggingskor och sonen i skor att använda i vardagen. Nu väntar joggingspåret på oss och det finns väl inga direkta ursäkter kvar nu när skorna står här hemma ;o)
För övrigt är jag dödligt less på detta blåsande vi haft i en veckas tid. Nu verkar regnet ha dragit vidare i allafall, men blåsten har vi kvar. Jag längtar efter dom där härliga dagarna vi hade i april.

Önskar er alla en trevlig vecka!

onsdag 6 maj 2009

Rabarberchutney

På begäran :o)
Jättegott till grillat!

Rabarberchutney

Ingredienser:

1 liter rabarber, skalad, delad
1 dl vinäger
1 hackad gul lök
3 msk olja
2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
3 dl råsocker
1 tsk salt

Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader.


Mer växtlighet

Idag har vi haft det jättelungt och skönt på jobbet. Började sent idag vilket var skönt efter två tidiga mornar. Även idag har regnet vräkt ner på fm för att släppa fram solen på em med en hel del blåst. Idag trotsade jag blåsten och gick ut och sådde sallad.





Flyttade ett par vinbärsbuskar (jo, jag vet att man INTE ska flytta sånt nu, men jag chansar)

Rabarberna växer och frodas just nu. Förra året gjorde jag rabarberchutney som blev kanongod till bl.a grillat. Ska göra en omgång i år oxå.




och idag såg jag den första jordgubbsblomman.



Det är en härlig årstid nu!! Allt växer med rekordfart.

Mina hittills planterade kryddor. Slätbladig persilja, basilika och fransk timjan.


tisdag 5 maj 2009

Växtligheter

Jag har planterat lite dom sista dagarna. Dels dom vita daggkåporna i korgstrutarna som var med på bild i tidigare inlägg, men även potatisplantan på stam och i går flyttade en vit klematis hem som ska klättra upp för en av balkongerna. Jag har planterat kryddor i krukor som står på altanen för att ha nära till dem vid matlagning och så blev det fröer till ruccola, senap och blandsallad. Dessa ska ner i jorden så snart man kan gå ut utan att blåsa bort. När jag vaknade i morse vräkte regnet ner och när det avtog mitt på dagen kom stormen :o(( Jag HATAR när det blåser och kryper gärna inomhus då. Dessutom är det kanske ingen vidare bra idé att så fröer i blåst. Kanske skulle ha hela tomten med ruccola i sommar ;o)
Har jobbar tidigt två dagar i rad och var rejält trött när jag kom hem vid 14 idag. Käkade lite, bläddrade i nya Plaza interiör och skulle bara läsa lite i min bok.............vaknade två timmar senare.
Efter en laxmiddag och en kort sväng i skogen med hunden är jag fortfarande ganska trött. Ska nog lägga mig ganska tidigt i dag trots att jag börjar sent i morgon.

måndag 4 maj 2009

Ny granne

Dom här ingår i min utsikt när jag är hemma. Dom och några till.
Fölet är bara tre dagar gammal och sååååå söt!!
Nästan så jag blir hästsugen igen, men bara nästan ;o))

söndag 3 maj 2009

En söndag

Innan jag gick från jobbet i torsdags såg jag inte alls fram emot all planerad aktivitet eller sociala liv denna helg. Kände mig lite stressad över hur vi skulle hinna med allt och att helgen skulle rusa iväg eftersom den skulle innehålla så mycket. Men vi har jaft en jätttrevlig helg och umgåtts med både släkt och vänner.
I går kväll var vi hemma hos vänner tillsammans med andra vänner och vi har inte setts på ett halvår så det var mycket trevligt. Vandrade inte hem förrän vid 01 tiden i natt.
Idag visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, men till slut körde vi ner till storstan och köpte dekorsten till vår stenläggning på framsidan och lite växter. Altanen är nu helt klar och nu är även det sista på stenläggningen klar. Känns mycket bra. Dessutom har jag hittat sladden!!!!! Så nu kan jag visa er hur det blev.
Dekorsten "Blå Skagen"

lördag 2 maj 2009

Maj

Vet ni vad det absolut bästa med en laptop är? Att man kan sitta ute och surfa *nice*
Sitter just nu ute på altan på baksidan i lä och bara njuter. Livet känns mycket rättvist just nu ;o)
Att det dessutom bara är lördag är ju bara ett +. Denna långhelg är vi översociala känns det som. På valborgsmässoafton var vi hos mamma med min bror och hans familj och åt goda pajer och promenerade bort till ett firande med brasa osv. Dvs det skulle varit en brasa, men eftersom det råder eldningsförbud i kommunen så blev det aldrig någon. Tänk er.....eldningsförbud i APRIL!! I går var vi först på kalas på dagen och på kvällen hade jag bjudit hit mina f.d arbetskamrater. Vi grillade, drack en massa vin och pratade. Hade jättetrevligt.
I kväll är vi bortbjudna till vänner. I morgon ska jag bara njuta av att vara..........