tisdag 28 april 2009

Tisdag

Attans att jag inte kan hitta sladden. :o(( Jag som brukar ha sån ordning på mina saker.
Nu har trappen på altanen, vi har samma trappa till entre och altan, fått ledstång och nu är allt i princip klart. Nu skulle jag vilja ha ett tak över altanen där bak ;o) Vore perfekt om det kunde vara klart till 6 juni då vi firar födelsedagar eller i allafall till midsommar då vi alltid är en massa folk här.
Idag jobbade slutade jag redan 13.30 pga att vi har vikarie som inte tar den tidiga tiden. När jag kom hem satte jag mig i ett tyst hus och njöt av en chiabatta med salami och brie + kaffe med mycket mjölk. Välbehövligt innan jag åkte på två inbokade utvecklingssamtal för 12 åringarna. Mycket bra ord och beröm strömmade i klassrummet och visst blir man stolt!!
I morgon ska vi åka och byta lite kläder efter jobbet.
Kommande helg är inbokad till bristningsgränsen känns det som och den kommer att gå foooort.

Har ni lika underbart väder som oss?

P.s
Jag valde v. 27. Våra barn är trots allt ganska stora och får ju sitt lov trots att vi jobbar och att vara tillsammans hela familjen är ju oxå viktigt.

söndag 26 april 2009

WOW

Vilken helg!!! WOW på alla sätt!! Framför allt vädret.
Lördagen tillbringades här hemma. Vi bjöd hem min bror med familj på fika mitt på dagen och satt ute på altanen. Maken höll på med vårt "projekt underdel altan".
Vi grillad lax till middag och intog även detta på utsidan.
Kvällen tillbringades i tvsoffan med de räkor vi inte orkade äta på fredagen. Makens bror kom hit och vi såg Robinson.
Somnade gott, men sov inget vidare i natt.
Idag har vi på begäran av yngsta dottern varit nere i storstan och köpt skolavslutningskläder till henne och tvillingbrorsan. Gina Tricot är det som gäller nu ;o) Hittade en jättesöt kort klänning i spets och hon är så nöjd. Köpte skjorta och 3/4 byxor till brorsan, men får inse att han får gå upp på herrstorlekar nu. Får byta en dag.......
När vi kom hem fortsatte altanprojektet som nu är klart och vi är supernöjda. Kort har jag tagit , men nu hittar jag inte sladden!!! Förbaskat!!!
ag har rensat och grejat i vårt jordgubbsland och fick skrubba händer och fötter rejält i kvällsduschen.
Nu laddar vi inför kommande vecka som bara är fyra dagar lång. Härligt!
Milla frågade vad det var för "kudde med bord" jag köpt till laptopen.
"Bräda"heter den, kostar 149:- och är alltså en kudde som man lägger i knät och består av en plastskiva upptill där man sätter laptopen för att få den stadigare i knät. Dottern använder den då hon sitter och skriver sina noveller.

Beträffande min sjukdom som Milla oxå frågade om så är det väl så att man redan vid läkarbesöket i februari blev lite fundersam till hur jag hade kunnat få diagnosen Ulcerös colit med så få undersökningar gjorda och läkaren som gjorde denna undersökningen tyckte väl oxå att det kanske inte ser ut som Ulcerös colit utan något liknande som är lindrigare, men dock kronisk. Jag gissar att jag kommer att få ett mer tydligt svar av läkaren som remitterat mig. Dvs så har jag en kronisk inflammatorisk sjukdom i tjocktarmen, men man är väl inte ense om vilken.

Nu ska jag sova!!!!

fredag 24 april 2009

Äntligen klart

Äntligen är det gjort och jag kan släppa "orosmolnet" som hängt över mig sen i februari då jag fick veta att jag skulle behöva göra den här undersökningen igen. Egentligen har jag inte varit direkt orolig för jag gjorde den för 6 år sedan och tyckte det var skapligt enkelt, men det ska ju ändå göras.
Det gjorde bara liiiiite ont när man skulle igenom ett trångt avsnitt i tarmen, men efter att ha fått smärtstillande gick resten smärfritt. Läkaren sa tom att "tänk om man alltid hade såna här bra patienter" så jag var nog rätt duktig ;o))
Undersökningen jag gjort, såg att någon frågade, är en koloskopi. Dvs en kameraundersökning av hela tjocktarmen och en bit upp i tunntarmen. Tarmen såg bra ut och antagligen kommer jag få min diagnos Ulcerös Colit ändrad till något annat.
Som sagt det är såååååå skönt att ha det gjort. Eftersom man får en del lugnande så var maken med eftersom jag inte fick köra bil och efter sjukhusbesöket åkte vi och åt lunch sen var vi in en sväng på IKEA där jag bl.a köpte tyg till en duk till matsalsbordet och en kudde med bord till laptopen. Sen veckorhandlade vi, hämtade barnen och åkte in till vår lilla stad där det var stor marknad. På vägen hem köpte vi med oss resten av virket vi behöver till delen under altanen och sen gick jag och näst äldsta dottern en sväng med hundarna. Jag tror att jag kommer att sova gott i natt ;o))
Men först ska jag baka pizzor till barnen och vi vuxna ska äta färska räkor och drick vitt vin.

Ha en underbar helg alla, det ska jag ha!!!

torsdag 23 april 2009

Förberedelser

Just nu förbereder jag mig både mentalt och medicinskt inför undersökningen som ska ske i morgon.
Både jag och maken har tagit semester i morgon och går allt som planerat bör jag vara klar 11.30 och mår jag då hyfsat så kan jag njuta av att jag faktiskt har semester. En sväng till IKEA står på önskelistan samt en god lunch.
Idag fick jag tag på den tredje boken av Mats Ahlberg som jag bloggade om för ett tag sedan. Ska fördriva tiden med den i kväll.
Måste se över vad som ska bli min sommarläsning i år. Har du några bra tips?
Oskar Lagerström sörjer fortfarande sin hustru och dotter. De dog i en bilolycka han själv vållade för tio år sedan.En morgon ligger det en röd damcykel i hans trädgård. Är det ett tecken? Precis före olyckan hade hans fru Lise publicerat en roman med namnet "Den röda damcykeln." En roman om mäns våld mot kvinnor.En ung flicka dyker plötsligt upp hos Oskar. Hon flyr från något och har ingenstans att bo. Hon vägrar att tala om vad hon heter och Oskar kallar henne Felicia efter sin dotter. Men vem är hon?Samtidigt utreder länskriminalen i Göteborg ett kvinnomord. Kriminalinspektör Fatima Wallinder kan inte släppa tanken på mördarens äldsta dotter. Var finns hon nu? Kan hon leva ett normalt liv?Fatima börjar söka efter den unga flickan. Utan att förstå att hon därmed utsätter sig själv för livsfara?

onsdag 22 april 2009

Din tanke tack

Maken är semester v. 26, 27, 28, 29
Jag har v. 28, 29, 30, 31 + en till.
Frågan är ska jag ta 27 eller 32?
tar jag 27 får vi vuxna tre veckor tillsammans istället för bara två om jag tar 32, men tar jag 32 så får barnen någon vuxen hemma 7 veckor av sommarlovet.
Hur hade du gjort?

fredag 17 april 2009

Morgon

Länge sen jag bloggade på morgonen. Hade egentligen tänkt mig en väldig sovmorgon idag eftersom jag inte börjar jobba förrän kl 9.30 och maken är ledig, men när barnen började stöka runt i huset runt 6.30 kvicknade jag oxå till och det var lika bra att gå upp.
När jag steg upp var det +-0 grader ute så det är verkligen kontraster på temperaturen morgon/dag, men det är väl precis så det brukar vara på våren. Ser i allafall ut att bli en lika underbar dag i dag som i går.
Vi har precis njutit av en lång frukost och nu sitter jag här och vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden tills jag ska åka iväg. Helsjukt för egentligen har man ju massor med saker man skulle kunna göra.
I kväll ska jag och en fd kollega till en annan fd kollega och gratulera i efterskott. Egentligen skulle jag gått ut i morgon med en tredje fd kollega, men jag var tvungen att avboka det eftersom sonen ska spela fotbollsmatcher under i princip hela dagen och maken är borta på sitt.
När jag kommer hem i em hoppas jag att underdelen på vår altan är påbörjad. ;o)

Ha en trevlig fredag!

onsdag 15 april 2009

Boktips

Jag har läst två bra böcker under påsken. Det bästa är att de finns en tredje och att jag ännu inte läst den ;o)
Författaren heter Mats Ahlstedt


När hon satte sig på huk över honom förstod han med skärande, skräckslagen klarhet. Hon hade något i handen. Hans hjärta kramades ihop till en isklump. Luften stockade sig i hans lungor, han försökte skrika, fylla dem med luft, tog sats, tuggade på tejpbiten över munnen, för att få bort den. Förgäves. Det var något som dånade rytmiskt i hans huvud. Hans egna hjärtslag. När hon lämnade honom drogs kroppen ihop i några sista spasmer, som om det var en marionettdocka någon roade sig med, innan den blev stilla.Kriminalkommissarie Sören Högström och hans kollegor står inför något fullständigt obegripligt. Varför mördas de ena mannen efter den andre? Oförvitliga medborgare, utan något som helst kriminellt förflutet. Eller?Sökandet går i cirklar, utanför landets gränser och bakåt i tiden. Man famlar i blindo och skräcken för att en besinningslös seriemördare skall slå till igen, sprider sig i staden.Dödsängeln är en roman om utsatthet och sårbarhet och vad som händer när krafter vi inte kan kontrollera släpps lösa.

En liten flicka hittas mördad på Marstrand. Samtidigt förföljs den unga, vackra och berömda violinisten Beatrice Larsdotter av en mystisk man. Eller är det bara hennes egen utarbetade hjärna som spelar henne ett spratt?Länskriminalpolisen i Göteborg och Kungälv jagar en barnamördare. Under tiden förvandlas Beatrice Larsdotters liv till en mardröm – som övergår i en verklighet hemskare än hon någonsin kunnat drömma om.Kriminalkommissarie Sören Högström och hans kollegor i Göteborg ställs inför två helt olika fall av grov brottslighet – vilka visar sig ha lika oväntade som dramatiska beröringspunkter.

måndag 13 april 2009

Härliga dagar

Har haft en låååååång härlig påskledighet!!! Antagligen har jag inte haft så mycket längre än alla andra, men den har faktiskt känts riktig lång. Dessutom hade jag semester i måndags så jag hade bara tre dagar jobb innan det var fyra dagar ledigt igen. Denna vecka blir ju bara fyra dagar och även kommande vecka jobbar jag bara fyra dagar. Fast anledningen till att jag är ledig en dag den veckan är ett sjukhusbesök jag helst hade velat slippa, men det är bara att bita ihop.
Dessa fyra dagar har varit underbara. Vi har umgåtts med släkt, med vänner, ätit alldeles för mycket godis och grillat en massa! Tänk att det varit så ljuvligt väder att vi kunnat sitta ute och fika, varit ute i bara t-shirt. Dessutom har jag läst TVÅ böcker under dessa dagar. Har hittat en svensk författare som bor i närheten och som var riktigt bra. Nu ska jag hitta hans tredje bok oxå.
Idag har jag grejat en hel del ute och just nu är jag alldeles stel i kroppen och händerna är alldeles torra av allt arbeta i jord. Vi har som vanligt en massa planer om vad vi ska förändra, bättra på osv. Problemet är väl bara att vi oftast inte får så mycket gjort för vi vill göra allt samtidigt så nu har vi bestämt oss för vad vi ska börja med i allafall. Det blir underdelen av altanen. Vi har en ganska hög altan som går runt 3/4 av huset och under den ska det upp liggande ribbor. Detta skulle ha gjorts redan för två år sedan då vi bytte altanstaket, men som sagt........
Jag har tagit en hel del kort i helgen, men inte lagt in dom ännu. Lägger in den en annan dag istället.
Självklart ska jag lägga in receptet på päronkakan Vicki. Har ett ljuvligt recept på en sallad som vi åt till grillad kyckling som jag tänkte dela med mig av oxå, men nu måste jag lägga mig. Är toktrött även fast jag fick riktig sovmorgon i morse.

Önskar alla en trevlig vecka!

söndag 5 april 2009

Livstecken

Man kan inte anklaga mig för att vara flitig med bloggandet precis..........
ag förstår bara inte vad som händer för tiden går så ruskigt fort. Jag trivs riktigt bra med livet för tillfället trots en ganska jobbig undersökning i antågande.
I går hade vi så underbart väder! Man kunde gå i kortare byxor och kortärmat ute. Vi satt tom och fikade ute. Fick gjort en massa på utsidan. Plockade undan på altanen, tog fram möbler, krattat löv och ogräs, rensat jordgubbslandet m.m, m.m
Var vi hurtiga och duktiga så har vi varit motsatsen idag. Idag har solen strålat, men attans vad blåsigt det varit och är det något jag hatar så är det just blåst så jag har mest hållt mig inne idag. En kortare tur i skogen med hunden bara.
Förra veckan testade jag att baka en päronkaka. Blev gott, men den blev aldrig helt uppäten. Ingen hade direkt aptit på kaka.